Yazı evde geçirmemek için lütfen izolasyon ve temastan kaçının

Yazı evde geçirmemek için lütfen izolasyon ve temastan kaçının

Yazı evde geçirmemek için lütfen izolasyon ve temastan kaçının

Türkiye’de binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgınında son dönemde vaka sayılarının düşmesiyle birlikte izolasyon kuralları unutulup rehavet başlayınca vaka sayıları katlanarak artmaya başladı. Her gün daha da kötüye giden korona virüs vaka sayılarını düşürmek için izolasyon kurallarına uymak şart.
Türkiye’de binlerce insanı hayattan kopartan korona virüs salgınında son haftalarda düşük çıkan vaka sayıları, insanların rehavete kapılmasıyla yeniden artmaya başladı. Yetkililerin yüreklerini ağızlarına getiren artışın yeniden düşmesi için ise Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca’nın her basın toplantısında dediği gibi kişisel izolasyon , temas kurallarına uymak ilk öncelik. O nedenle insanların gerekmedikçe evden çıkmaması gerekirken, çarşı Pazar gezmeleri, PTT ve banka önü kuyruklarında ise sosyal mesafenin mutlaka korunması gerekiyor. 

Yazı evde geçirmemek için lütfen evde kal Düzce
Düzceliler son haftalarda korona virüs salgına bakış açısını değiştirip COVİD-19 salgını ciddiyetini kaybedince vaka sayıları katlanarak artmaya başladı. Korona virüsü bitirmenin ilk yolu ise pandemiyi ciddiye alarak kısa sürede olumlu sonuçlar almaktan geçiyor. Ciddiye alınmadığı takdirde ise Düzce yaz ayını evde geçirmek zorunda kalacak. Tatiller yapılamayacak. Düzce 2 hafta çıkmamaya tahammül edemezken bütün bir yılı evde geçirmek zorunda kalacak. 2 Haftalık izole hayat tüm yazı ve bütün yılı kurtaracak.

İzole hayat ve ailenizle bir temastan kaçının
Tems yoluyla bulaşan korona virüs bütün ev halkını hasta edebiliyor. O nedenle uzmanlar izolasyon ve temastan kaçınılması gerektiğini özellikle vurgulayarak virüsü taşıyan babanın anne ve çocuklarına, çocukların ise anne ve babaları da dahil ev halkına bulaştırmasına neden olabildiğini. Bu nedenle temastan kaçınmanın hastalıktan korunmak için çok çok önemli olduğunu vurguluyorlar.

Hasta ziyaretine gittiler, virüsü kaptılar

Korona virüs (COVİD-19) Pandemisi ile mücadele bir yandan devam ederken, Düzce'de şok bir olay meydana geldi. Korona Virüs hastalığını yenerek evine giden bir kişiyi komşuları ve akrabaları geçmiş olsun ziyaretine gitti. Ziyaret sonrasında 1 kişide belirtiler çıkınca Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne giderek test oldu. Testi pozitif çıkınca filyasyon ekibi diğer kişilere de giderek test gerçekleştirdi. Hasta ziyareti yapan 9 kişide Korona virüs testleri pozitif çıktı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.05.2020
20:40

Yetkililerin acil çözüm bulması gerek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,23
RASİM


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.