İl Sağlık Müdürlüğünden Açıklama

İl Sağlık Müdürlüğünden Nerede Bu Doktorlar Haberimize Açıklama

Geçtiğimiz günlerde internet sitemizde ve haber bültenimizde  “Nerede Bu Doktorlar?" başlığı ile verdiğimiz haberimizin ardından İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Düzce’ye 5 ambulans daha tahsis edildiği ancak hastanede doktor açığının devam ettiğini, Atatürk Devlet Hastanesine atandığı bildirilen 9 hekimin ya bulunduğu yerle ilişiğini kesmediği ya da izin kullandıkları için hala göreve başlamadıklarını gündeme getirmiştik.

Haberimizin ardından İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan 85. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine 8 Uzman Tabip ve Akçakoca Devlet Hastanesine ise 1 Uzman Tabip münhal kadrosu yayınlandığı bildirilen açıklamada,

Açıklanan kurada Atatürk Devlet Hastanesine 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Nöroloji, 1 Cildiye, 1 İç Hastalıkları, 1 Fizik Tedavi, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Kardiyoloji ve 1 Anestezi Uzmanı olmak üzere toplam 8 Uzman Tabip, Akçakoca Devlet Hastanesine ise 1 İç Hastalıkları Uzmanı atandığı kaydedildi.

Açıklamada, “ Kura işlemlerine ilişkin süreç 25.01.2019 tarihinde münhal kadroların yayınlanması, başvuru ve evrak teslimi ile başlamış olup, 28.02.2019 tarihinde kura sonuçlarının açıklanmasıyla tamamlanmıştır.  Söz konusu atamalar Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında olduğundan hekimlerin göreve başlama zorunluluğu bulunmakta olup, Güvenlik Soruşturmaları ve atama işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından devam etmektedir. Sürecin tamamlanmasına müteakip tebligat kanunu çerçevesinde önümüzdeki günlerde göreve başlamaları gerçekleştirilecektir. “ ifadeleri kullanıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.