Parkinson hastaları bu yılda buluştu

Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından Dünya Parkinson Hastalığı Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Değirmenci tarafından düzenlenen etkinlikte Parkinson hastaları ve yakınları bir araya geldi.

Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından Neris Kır Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ile Parkinson hastaları ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanında Doç. Dr. Yıldız Değirmenci’nin tedavilerini yürüttüğü hastalarının buluştuğu etkinlikte Parkinson hastaları yeteneklerini sergileyerek, tedavi süreçlerini ilişkin bilgiler verdiler. Do. Dr. Yıldız Değirmenci, açılış konuşmasında, katılımın beklediğinden yüksek olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doç Dr. Değirmenci; “Etkinliğimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Parkinson hastalığı ile tedavide asosyallikten çok sosyal olmakla iyileşir. Toplumdan çekinmenize, toplumdan kaçmanıza gerek yok. Parkinson Hastalığı bir son değildir. Gerekli tıbbi müdahaleler ve çalışmalarla atlatılabilecek bir hastalıktır” dedi.

Do. Dr. Değirmenci’nin konuşmasının ardından tedavi ile parkinsonu yenen hastalar, hastalıkta yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini Etkinliğe katılanlarla paylaştılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.