Müjdeler Veren Siyasiler Sessiz Umutlar Hastaglere kaldı

Sağlıkta yaşanan sıkıntılar Düzcelileri harekete geçirdi. Sosyal medya platformlarından başlatılan kampanya ile Düzceliler sağlıkta son zamanlarda yaşanan sıkıntılarına çözüm arıyor. Sosyal medya hesaplarından Müjdeler veren siyasiler ise halen sessiz.

Düzce’de son zamanlarda yaşanan sağlık sorunlarına ve özellikle kalp krizi ölümlerine tepkilerini ortaya koymak isteyen Düzceliler sosyal medya platformlarında kampanyalar düzenleyerek seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve diğer yetkililere duyurmaya çalışıyorlar. Özellikle Tayfun Doğangün, Tamer Hoşver, Akif Çodur gibi Düzcelilerin sevdiği isimlerin kalp krizinden hayatlarını kaybetmelerinin ardından Twitter, Facebook ve İnstagram’da açılan hastag ile “Düzcekalptengidiyor” kampanyası başlattılar. Yoğun katılımın olduğu kampanyada Düzceliler stent ve kardiyalog sıkıntısını dile getiriyorlar. Kampanyaya Düzceli ünlü sanatçılarda destek veriyor. Mehtap Bayri, Kerim Yağcı gibi isimlerde çektikleri videolarla ve yaptıkları çağrılarla kampanyaya sahip çıktı.

Özellikle kalp krizi geçiren hastalar ve hayatını kaybeden Düzcelilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdikleri hastag, sosyal medya platformlarında üst sıralara kadar da çıktı.  

Siyasiler sessiz

Sosyal medya hesaplarından müjdeler vererek doktor sıkıntısını çözdüklerini belirten “Düzce’yi sağlıkta hatırı sayılır yerlere getirdiklerini” ifade eden siyasiler ise stent sıkıntısı ve kardiyalog sıkıntısı yaşanan Düzce’deki bu sorunlar için sessizliğini koruyorlar.   

Düzceliler yerel siyasilerden ümitlerini kestiler

Başta Düzceliler olmak üzere Türkiye geneline yayılan “#Düzcekalptengidiyor” hastaginin altına etiketlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık bakanlığı ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan vatandaşlar yardım bekliyor.        

Sorun fiyat farkı

Stent ve krizlerde tedavi amaçlı kullanılan bir çok sağlık ürününün alımlarındaki en büyük sorun ise Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar ile piyasadaki fiyatlar arasındaki farkın yüksek olması. Bu nedenle stent gibi hayati ürünlerin alımında ciddi sorunlar yaşanması nedeniyle sağlık kuruluşlarında problemler oluşuyor. Bu durumda kriz anında Düzce’de ki sağlık kuruluşlarına giden hastaların ya çevredeki illere sevk edilmelerine ya da kriz geçiren hastanın hastanede hayatını kaybetmesine neden oluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.09.2019
00:25

Hastanede kardiyoloji uzmanımız yok açık söyleyim doğum uzmanımız varmı mercek ediyorum daha geçen seneye kadar bir tane vardı oda görevli geliyordu saat 15 de muayenesini bitiriyordu evet düzce devlet hastanesinde buda olmuştu hastalarımız sıra bulamaz hale gelmişti peki bu sorunda çözüldümü acil sancılı giden hamile bir bayana sadece kan ve idrar testi yapılıp gönderiliyor ve sonuç nedir biliyormusunuz kadının çocuğu daha 7 haftalık iken ertesi gün karnında ölü olduğunu bilmediği bebeği 2 gün taşımış oldu bu aksilikler ne zaman düzelecek Düzce de merak ediyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,22
Önemsiz biri
16.09.2019
22:42

Düzce deneme tahtası olmuş kimsenin umurunda deyil böyle devam edin sahtekarlar....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,54
İşçi
16.09.2019
20:09

Bence vekiller istifa etmeli bir işi beceremiyorlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,82
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.