Mahmut Tanal sosyal medyadan da Düzce’nin sorunlarını aktardı

Mahmut Tanal sosyal medyadan da Düzce’nin sorunlarını aktardı

CHP İstanbul milletvekili Düzce’den sorumlu vekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından sel felaketi yaşayanların kendisine ilettiği sorunları yayınlayarak Vali Dr. Zülkif Dağlı’dan sorunların çözülmesi için yardım istedi.

18 Temmuz’da Akçakoca İlçe merkezi ile Cumayeri ve Gölyaka ilçelerine bağlı 49 Köyü etkileyen 24 köyü ise sular altında bırakan sel felaketinin ardından afetzedeler bölgedeki sorunları CHP İstanbul Milletvekili ve Düzce’den sorumlu vekil Mahmut Tanal’a ileterek yardım talebinde bulundular. Mahmut Tanal ise afetzedelerin taleplerini twitter hesabından duyurdu. Afetzedelerin kendisine ilettiği sorunları hesabından duyuran Mahmut Tanal, sorunların çözümü için Vali Zülkif Dağlı’dan yardım istedi. 16 madde halinde bölgedeki afetzedelerin kendisine ulaştırdığı sorunları dile getiren Mahmut Tanal’ın paylaşımları yorum ve beğeni bombardımanına uğradı.

İşte Mahmut Tanal’ın sosyal medya hesabından duyurduğu afetzedelerin acil çözülmesini bekledikleri sorunları; 1-Sevgili DÜZCE Valiliği Bana gelen Mesajı Aynen Yayınlıyorum. Hepimizin AMACI Düzce’de yaşanan sel felaketinde dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın yaraların bir an evvel sarılmasıdır. Buna hizmet eden, yardımcı olan ve olacak herkese minnettarım.

2-Bildiğiniz üzere 17 Temmuz da yaşanan sel felaketi sonrası Esmahanım köyünden 7 kişi sulara kapılmış, tüm köprü ve yollar yıkılmış, elektrik, su ve zaten yetersiz olan ve çoğunlukla foseptik çukuru olan kanalizasyon alt yapısı tamamen kullanılamaz hale gelmiştir.

3-Kullanılamaz hale gelen alt yapı ile ilgili devletin bütün kurumları çalışmakta hayatı olağan akışına getirmeye uğraşmaktadır.

Ancak ve bunlar zaten devletin yapabileceği şeylerdir.

4-Bu afet yaşandığında bahçelerimiz mil ve moloz dolmuş evlerimize ve bahçelerimize girmek için kullandığımız yollarımız uçmuş ve kapanmış, bahçe duvarlarımız ve çitlerimiz yıkılmış, foseptik kuyularımız çamurla dolmuş durumdadır.

5-Devletin büyük makinelerinin bu bu temizliği yapması fiziken mümkün değildir. Köylü olarak bu işleri yapmaya da gücümüz yetmemektedir. Evlerimize dolan mil ve molazların küçük makinelerle temizlenmesi halinde birçok ev yaşanabilir hale gelecektir.

6-Bu sebeple Devletin herhangi bir birimine değil direkt muhtarlığımızın hizmetine verilebilecek 3 adet lastik tekerli kepçe ve kovalı (JSB diye bilinen) eskavatör ve 3 adet moloz taşımaya uygun damperli kamyona ihtiyacımız bulunmaktadır.

7-Temin edilebilmesi halinde bu makinelerin muhtarlık veya köyden güvenilir birinin kullanımına verilmesi çok önemlidir. Zira bu olmadığında istenilen temizlik yapılamayacak ve verilen destek maksadına ulaşmayacaktır.

8-Makinelerin köyümüzde söz konusu işleri tamamlayabilmesi için tahmini 1 haftalık bir sürenin yeterli olacağı düşünmekteyim.

Desteklerini bekliyorum.

Selam ve sevgilerimle

9-7 gün sonra fındıklar toplanmaya başlanacak Vatandaşın evininin  bahçesi temizlenmez ise, toplanan fındık kurutularak ve bu yardımlar anacına ulaşamaz İstanbul belediyesinin is makinaları köylünün evinin temizlenmesi işine verilmiyor.

10-Köylerde genç nüfus yok. Bu molozları iki kişi bir ayda temizleyemez.

11-Ayrıca sel basan evlerin kazma kürek el arabası gibi teçhizatları da sele gitmiş Daha sonra bir makina gönderilmiş ama Üzerinde Düzce Belediyesi yazıyormuş İstanbul belediyesinin iş makinaları köylünün evinin temizlenmesi işine verilmiyor. Bu köylerde genç nüfus yok.

12-Bu molozları iki kişi bir ayda temizleyemez. Ayrıca sel basan evlerin kazma kürek el arabası gibi teçhizatları da sele gitmiş Tüm isler yapılsa bil, evlerin civarı temizlenmez ise bu iş yarım yapılmış olur.

13-Bu konu defalarca yetkililere söylenmesine rağmen dikkate alınmamış fındıkçılığın olmaz ise olmazı sert bir zeminde yaş fındığın güneşte kurumaya bırakılmasıdır. Köylünün ısrarla istediği budur ve bu istek bir ihtiyaçtır. Makinaları bu alanda kullanmamak vicdansızlıktır.

14-DÜZCE belediyesinin aracı ve personeli yetersizdir. Bu ayıp değil. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye araçları İle evlerin ve köyün içindeki temizlik işinden değil dereler vs yerlerden çalıştırılarak gözden uzak tutuluyor. O zaman SAKARYA Belediyesinin araçlarını isteyin

15-Gün siyaset yapma günü değil, birlik ve beraberlik günüdür. Lütfen ciddiye alın. Alüvyon toprak üzerine fındık seremezsiniz. Fındık toprağa batar, çürür veya kaybolur. Hasat edilen fındık Güneşte ince bir tabaka halinde serilir ve karıştırılarak kurutulur.

16-sonra patoz makinasına verir ve tane haline getirilip tekrar zemine serilerek kurutulur ve çuvallara konur. Fındık üreticisinin evlerinin önündeki alanlar bu iş içindir. Asla sert zemine ulaşılamaz ise zayiat büyük olur. Siyasi saikler İle hareket etmeyelim. Yaraları saralım...”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.