Saadet Partisi, Düzce’nin sorunlarını kalem kalem sıraladı

Saadet Partisi, Düzce’nin sorunlarını kalem kalem sıraladı

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Fiskomar Kavşağı’nda yaptığı basın açıklamasında Düzce son zamanlarda yaşanan otobüs saat ve güzergahlarında yapılan değişiklikleri, Fiskomar Kavşağı’ndaki düzenlemeyi ve geçmiş dönem belediye borçlarını araştırma komisyonunun toplanmamasını değerlendirdi. 
Düzce’nin son günlerdeki önemli sorunlarını ve çözüm yollarını Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol masaya yatırdı. Saadet Partisi İl Yönetim kurulu üyeleri, partililer ve Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleriyle birlikte Fiskomar Kavşağı’nda açıklama yapan Birkan Mertol, değişen otobüs saatlerini, yeniden düzenlenen Fiskomar Kavşağı’nı ve geçmiş dönem borçları araştırma komisyonunun çalışmamasını dile getirerek, açıklamalarda bulundu. 
“Otobüsler için vatandaşlarımız biraz sabretsin”
Birkan Mertol; “Saadet Partisi haftalık basın açıklamasında 3 tane ana konumuz var. Otobüs işletmesi ile yapılan hat değişikleri, ikincisi Fevzi Çakmak Viyadükteki sıkıntılar ve üçüncüsü de belediye meclisinde kurulan geçmiş 5 yılı araştıracak komisyon ile ilgili. Belediye Başkanı Faruk Bey Düzce Belediyesi'nin belediye otobüs işletmesinin yıllık zararını açıklamıştı 1 ay evvel. Yıllık zarar 7 buçuk milyon TL. Buna bağlı olarak da bir çalışma yaptılar. Güzergahları değiştirdiler. Mevcut güzergahları, gündüz çevrelerden gelen belediye otobüslerin güzergahlarında saat aralığı koydular. Çarşı merkezine otobüslerin girmelerini biraz seyrekleştirdi. Bu konuda vatandaşımız çok tepki gösterdi ama biz vatandaşların biraz sabır etmelerini istiyoruz. Yapılan uygulama proje güzel bir proje nihayetinde. Düzce'nin ve belediyenin menfaat icabı. Biz de konuyu yakından takip ediyoruz. Güzel uygulama olduğu kanısındayız. Birkaç ay böyle gittiğinde sistem rayına oturacağına inanıyoruz” dedi.

 
“Polis, ambulans itfaiye Fevzi Çakmak’a nasıl gidecek”
Birkan Mertol, Fiskomar Kavşağın’ndaki düzenlemeyle ilgili olarakta konuşarak; “Düzce'nin en büyük problemi olan Fevzi Çakmak Cedidiye ve Cumhuriyet Mahallesini birbirine bağlayan ana arterdeki yolun yani bağlantı yolunun kapatılması. Fevzi Çakmak Mahallesi, Düzce'nin en büyük mahallelerinden bir tanesi. Yapılan uygulama çok yanlış bir uygulama. 3 Ay önce biz burada bir basın açıklaması yapmıştık. O basın açıklamasında yol açıldığında bu hat burayı çekmeyecek demiştik. Bu yolun sıkıntılarını o günden itibaren görmüştük. sabah ve akşam trafiğinde köşeden dönüşte sıkıntıların başladığını da görmüştük. Aslında biraz geriye gitmek istiyorum ben bu otoban bağlantısı burada yapılırken bir proje vardı. O projede burada büyük bir yonca olacaktı. Bugün yaşanan sıkıntılar burada yaşanmayacaktı. Maalesef ki AK Parti hükümeti ekonomik olarak iflas ettiğinden dolayı bunu yapamadılar. Böyle bir çözüme gittiler. Düzce'de ki kavşakların hepsinde, sadece burası da değil bakınOlimpiyat Kavşağı şu an kriz noktası. Şehir Merkezi içinde her yer karmakarışık. Işıklar bir dönem çalıştırıldı sonra kapatıldı. Buradaki sıkıntı neymiş, korkunç kuyruk oluyormuş. Her yerde var kuyruklar. Siz kuyruk oluyor diye olayı çözmek yerine buraya duba koyarak kapatırsanız buradaki insanları resmen ölüme terk etmiş olursunuz. Şimdi biraz bilgi vermek istiyorum. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde devletin 13 tane kurumu , 5 tane okulu var. Ayrıca 4 tane cami var. Gelinen noktada şu an bu mahallelerdeki ticaret yüzde 50 bitti. Birçok vatandaşımız dükkanlarını yakında kapatmaya başlayacak. Fevzi Çakmak Mahallesi ve Cedidiye Mahallesi'ndeki emlak değerleri yüzde 50 düştü.  Bu ciddi manada kayıp. Bir trafik kazasında bir ambulans nasıl gelecek? Bir kavgada olayda şehir merkezindeki emniyet güçlerimiz nasıl gelecek? Zabıta nasıl gelecek? Burada, Düzce'nin itfaiye nasıl gelecek? Düzce'nin en güzel pazar yerine vatandaş nasıl gelecek? Burada çözüm üretmek varken oraya 10 tane beton duba koyup kapatmak kökten çözüm demek bir çözümsüzlük tür bir diyettir. Düzce'de maalesef hiçbir icraatını Düzce Belediyesi'nin icraatını görmedik. Bu zamana kadar da sesimizi çıkarmadık. Müsaade ettik. Biz 1994 2004 yılları arasında Türkiye'de beled
iyeciliğe damga vuran milli görüşçüleriz. Anahtarı Saadet Partisi İl başkanlarındadır. Biz bunları bir günde çözeriz” dedi. 
 

“Madem toplanamayacaksanız neden kuruldunuz”
Birkan Mertol, Düzce Belediye Meclisi’nde kurulan 5 yıllık borçları araştırma komisyonunun toplanmamasına da değindi. Birkan Mertol; “Düzce'de 3 dönemdir iktidarda olan belediye bir tek bir şey yapmamıştır. Hizmet getirmemiştir. Bol bol arsızlık bol bol hırsızlık bol bol peşkeş. Başka da bir şey yapamamaktadır. Bir buçuk yılda Düzce Belediyesi'nin borcu yaklaşık 200 milyon liraya nasıl çıkartılır? Bu paralarla ne yaptınız? Burada çağrıda bulunuyorum ilgililere, eski başkanlara.Ö yle sessiz kalmakla susmakla bu işler olmaz. Düzceli her vatandaşın tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz kimse de bunu yiyemez. Bir şey yaptıysanız çıkın hesabını verin. Düzce'de Türkiye'ye ilk defa bir çalışma yapıldı, geçmiş dönemin borçları araştırılması için komisyon kurulması için İyi Parti bir önerge verdi. Bu öneri mecliste kabul edildi. Kabul edildikten sonra komisyon kuruldu tüm partilerden üyeler tespit edildi. Ama ondan sonra bu komisyon bazı kurumlar tarafından belediyenin hukuk birimi tarafından sulandırılmaya başladı. Bu zamana kadar da ne ses var ne yapılan çalışma. Bununla ilgili de bir açıklama bekliyoruz. Komisyonu kurduysanız, komisyonu kurarken parmak kaldırdıysanız işin peşinde olun ya da komisyonu lav ediyoruz deyin. Biz de gerekli çalışmaları yapalım. Hukuka taşınanlar konular hariç üzerine gitmiyoruz ama onun dışında yapılan ciddi manada yolsuzluklar var. Ciddi manada peşkeş, ciddi manada israf var. Onun için hemşerilerimize de seslenmek istiyorum. Arkanızda Saadet Partisi var kimseden korkmayın kimseden çekinmeyin. Gelin biz siyasi partiler vatandaşımızın mağduriyetine çözüm bulmak için vatandaşımızın sıkıntılarını çözmek için kurulmuş STK larız. Biz kimseden emir almayız. Kimsenin karşısında eğilmeyiz. Sadece milli görüşçüler, Saadet Partililer Hakkı savunur hakkın yanında olur diyorum” diye konuştu.


Yapılan basın açıklamasının ardından partililer ve basın açıklamasına katılanlar olaysız dağıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
21.09.2019
15:18

sesimiz kulağımız gözümüz elimiz oldupu için Saadet partisine teşekkürler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
selim
21.09.2019
13:45

Yol kapanana kadar bir Allah'ın kulu oraya gelip bise demiyordu da yok kavsak kapaninca herkes gelip kafasina gore biseler soyluyor o yol yapilirken nerdeydiniz ey siyasetci cikarcilar onuda soyleyin yapilmasina niye izin verdiniz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,24
Halk
21.09.2019
13:23

Saadet partısıni tebrik ederim hep dogru söylüyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%44,69
Cemil


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.