Yunus Özay Er Hava Kirliliği İçin Uyarıda Bulundu

Yunus Özay Er Hava Kirliliği İçin Uyarıda Bulundu

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ölçümlerine göre havası en kirli şehir olan Düzce’de  insanların sağlığını birebir etkileyen hava kirliliği için yetkililerin acilen önlem almaları gerektiğini belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ölçümlerine göre, güncel olarak, havası en kirli şehir olan Düzce’de acilen önlemler alınması gerektiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi (SİM) ölçümlerine göre, Türkiye'de, güncel olarak, hava kirliliğinin en yüksek olduğu şehir olarak Düzce görüldü.

Ölçümlere göre Düzce’de temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken indeks değeri 231’e çıkmış durumda. İnsan sağlığını bu derece etkileyen hava kirliliğinin, her yıl Düzce’de yaşanması ve bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunamamış olması ilimizde özellikle akciğer hastalıkları ve kanser oranlarını yükseltiyor. 
Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinin özellikle akciğer kanserine neden olduğu, uzun süre hava kirliliğine maruz kalan kişilerde inme, felç, kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı gerçeğine karşı, Düzce’de hava kirliliği ile ilgilenen  Düzce Sağlık İl Müdürlüğü, Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün  konuyla ilgili nasıl bir çalışma yaptığını tüm kamuoyu gibi bizlerde merak ediyoruz” dedi.
Siyasette aslolanın insanı yaşatmak olduğunu belirten Er, “Şehrin görselliğe paklara ve dinlenme alanlarına elbette ihtiyacı var ama önceliğimiz insan sağlığı ve sağlıklı Nesiller yaşatmak olmalı. Hava kirliliğinin bu derece yüksek olduğu, özellikle çocukların solunum enfeksiyonlarından hastanelerde sıkıntı çektiği, yağmurlu havalarda musluklardan bir çok bölgede suyun çamurlu  aktığı bir kentte yöneticilerimizi önceliklerini sorgulamaya ve hava kirliliği başta olmak üzere insan sağlığını direk etkileyen hususlarda acil açıklama yapıp önlem almaya çağırıyoruz . Biz İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak da konuyu acil bir şekilde Meclis gündemine taşıyacağız “ dedi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.01.2020
23:45

Bu konuda 644 SAYILI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME'YE GÖRE ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'ne bağlı kuruluşlarının görevleri yok mu?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,65
Erkan Dınçer
28.01.2020
19:55

Yazık bize her kış hastalıklarla geçiyor çocuklar astım bronşit alerji oluyor ve nefes alamiyor .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,35
Duzceli
28.01.2020
17:45

Ya arkadaş,sen ve duyarlı insanlar bu konuya önem verirken,başta basın mesupları,stk lar niçin duyarsız,hava kirliliginin nedeni,fabrika bacalarının zehir saçması,filitre takmıyorlar.basın bunların üzerine gitse ya,,3 kuruş reklam parası için kıymayın duzceye,,

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,02
Düzenin sesiyim ben
28.01.2020
16:15

Ne yazık ki Düzce, yanlış kentleşme ve çevreyi kirleten malzemelerin baskısı sonucu yaşanamayacak şehir oldu. Yetkililer sessiz ve ilgisiz kalmaları halkın tepkisine neden olmaktadır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,29
düzceli
28.01.2020
16:17

Herkez bu konuda sitem ediyor ama sonuç her kiş kirli hava solumak ölüyoruz bu havada Net

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,88
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.