Rakam değil üretici bilinçlendirilmesi sonucu çıktı

Rakam değil üretici bilinçlendirilmesi sonucu çıkt

Rakam değil üretici bilinçlendirilmesi sonucu çıktı

AK Parti milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Fındık Çalışma grubu daha önce açıklandığı gibi Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi. Fındık bahçelerinin yoğun olduğu bölgeyi vuran sel felaketinin ardından üretici bir taraftan yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da çalışma grubunun vereceği müjdeli haberi bekliyordu. Toplantı öncesinde yapılan açıklamalarda bu yöndeydi. Ancak görüşmeden üreticinin beklediği olmadı ve rakam açıklanmadı. 


Düzce son yılların en büyük felaketini atlatmaya, yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da Düzce’nin geçim kaynağı olan Fındıkta, üreticinin gözü kulağı dün yapılan fındık çalışma grubu toplantısındaydı. Karadeniz Bölgesi AK Parti milletvekillerinin kurduğu fındık çalışma grubu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Ancak görüşmeden fındık fiyatları yerine bahçelere atılan ilaçların sel felaketine neden olduğu ve çiftçilerin eğitilmesi için Bakan Pakdemirli’den destek istenmesi kararı çıktı.
Geçtiğimiz yıl fiyat bir türlü açıklanmamış aylarca üreticiler, fındık fiyatının devlet kanalıyla açıklanmaması ve Düzce Ticaret Borsasının fiyatları düşük tutması nedeniyle maliyetin altında fiyatlarla fındığını vermek zorunda kalmıştı. Bu yıl aynı sıkıntılar yaşanmaması için ve AK Parti milletvekillerinin tepki çekmemesi için çalışma grubu kurulması kararı alınmıştı. 
Ümit Yılmaz ve Mahmut Tanal harekete geçirdi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal meclisteki girişimlerinin ardından AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır fındık fiyatları konusuna müdahil olmuşlardı.
Gelinen noktada ilk toplantıda Tarı8m Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den fiyatlar konusunda açıklama beklenirken milletvekillerinin girişimi ile fındık bahçelerinin zeminlerine atılan ilaçların çevre felaketine neden olduğu ve bakanlıktan fındık üreticilerinin bilinçlendirilmesi için destek alınacağı sözü çıktı.

 

Bu senede rakam beklemeyin


Fındık fiyatları konusunda spekülasyonlara neden olma kaygısı ile ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı ile fiyat açıklaması yine yapılmayacak. Ancak Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından alımı yapılacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.07.2019
13:49

İşte olay budur. Karadeniz halkı sana sesleniyorum. Desteklediklerin hala, inatla ve bilinçle fındığa para vermiyorlar. Sen halinden memnunsan ben senden daha fazla memnunum!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,04
Aa
23.07.2019
12:05

bu en sağdaki şahış boludan belediye başkan adayı olup kazanamayan avukat olduğu halde tarım bakan yardımcısı yapılan kişi değil mi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,28
düzcenin insanı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.