Düzce kabağı ağızları tatlandırıyor

Düzce kabağı ağızları tatlandırıyor

DÜZCE’de toprağın humuslu olmasından kaynaklanan kendine has aromasıyla ülke genelinde üne kavuşan ve Düzce Kabağı diye anılmaya başlayan bal kabağından yapılan tatlıya yeni karışımlar yapılarak değişik tatlar elde edilmeye başlandı.


Düzce’de toprak yapısı ve yağışların etkisiyle kendisine has bir tat ve aroma alarak Düzce Kabağı diye anılmaya başlayan, bal kabağının hasadı Eylül ayında başladı. Kabak hasadıyla birlikte özellikle bal kabağı tatlısı da büyük ilgi görmeye başladı. Düzce’de klasik kabak tatlısı dışında her yıl yenilikler yapılarak tatlının değişik tat ve görünüm alması sağlanıyor. 
Düzce’de köfte salonu işletmeciliği yapan Cezmi Kambur’da müşterilerine değişik tatlar sunmak için kabak tatlısını kaymak, fındık, tahin ve özellikle kamış pekmezi ile sunarak çeşitlilik sunuyor.
Kabak tatlısı hakkında bilgiler veren Cezmi Kambur, “Düzce kabağının en büyük özelliklerinden bir tanesi humuslu toprak dediğimiz toprağın burada bol olması birde tamamen yağışlarla ilgili yapısı var. Bu sene kabaklar çok güzel gelişti. Ekilen kabakların içinden bal akıyor. Tüm bu oluşumun içinde bunları daha değişik tatlandırmayı hedefledik. Tahinlisi, fındıklısı, dondurmalısı, kaymaklısı, çam fıstıklısı diyerek 4-5 çeşit oluşturduk.  Çok sevilerek istenmekte ve yenilmekte. Kabak tatlısı yemek için gelen müşterimizin sayısı oldukça yoğun ve çok beğeniliyor. Yemeği de yapılıyor ama ben yine de tatlısının yemeğinden daha lezzetli olduğunu düşünüyorum” dedi. 
Şeker kamışı pekmezi daha değişik tat veriyor
Kambur, özellikle şeker kamışı pekmezinin bal kabağı tatlısına değişik bir tat verdiğini söyleyerek “Yeni geliştirdiğimiz kamış pekmezi karışımı ile çok daha fazla lezzet veriyor. Kamış pekmezi bölgemize doğal olarak çıkıyor. Kamış pekmezi yok olacak dereceye geldi ama köylerimizde yapılmaya devam ediliyor. Kamış pekmezi tamamen topraktan aldığı şekerlemeyle ortaya çıkıyor. En ufak bir dışardan konulan şeker yok. Onun için kabakla çok özleştiğini gördük. Kamış pekmezlisini sunuyoruz ve çok beğeniliyor” şeklinde konuştu. 

 

Güzel bir tat oluşmuş
Değişik karışımlarla hazırlanan bal kabağı tatlısını yiyenler ise “Kamış pekmezlisi olanın değişik bir tadı ve aroması olmuş. İstanbul’dan geldim. Kamış pekmezli tatlı farklı bir tat olmuş. Ağzımda değişik bir tat bırakıyor. Çok beğendik. Güzel bir tat daha önce tatmadığımız bir tat” dediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.