Başıboş Atlar Mahalleyi Mesken Tuttu

Başıboş Atlar Mahalleyi Mesken Tuttu

Aziziye Mahallesi’nde sahibi belli olmayan başıboş atlar mahalle sakinlerini tedirgin etmeye başladı. 3-4 aydır atların mahalleden uzaklaştırılmasını beklediklerini söyleyen Aziziye Mahallesi Muhtarı Aydın Koç, “Aziziye hayvanat bahçesine döndü. Yakında ayıları ve aslanları da bekliyoruz” dedi.

 

Aziziye Mahallesi sakinleri 3-4 aydır mahallelerinde gezinen ve sahibi belli olmayan başıboş atlarla uğraşıyorlar. Zaman zaman sayıları 7’yi bulan atlar mahalle mezarlığına girerek mezarlar zarar verdikleri gibi sokaklarda trafiği tehlikeye sokuyorlar. Bununla da kalmayan atlar çocuk parklarında ki otluk alanlarda otlamaya çalışıyor ve çocukların parklara girmesini engelliyor.

 

 

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren Aziziye Mahallesi Muhtarı Aydın Koç, “Bu atlar mezarlığın yanından açılan yeni yolla birlikte bize misafir olmaya başladılar. 3-4 aydır, 6 tane, 7 tane oluyorlar. Mezarlığa girip yatıyorlar, mezarlıkların mermerlerini kırıyorlar. Biz sürekli zabıtayı arıyoruz, zabıta arkadaşlarımız sağ olsun geliyorlar, kovalıyorlar ancak ertesi gün bu atlar yeniden geliyor. dedi. Koç Valla köpeklerle uğraşıyorduk, şimdi bir de atlar çıktı. Aynı şekilde bu atlar geliyor sanki eğitim görmüş gibi çocuk parklarına giriyorlar. Çocuklarımızı da ürkütüyorlar. Buna kesin bir çözüm arıyoruz. Bu atları zabıtalar iş ediniyor gelip kovalıyor, yarım saat sonra tekrar geliyorlar. Buda çözüm olmuyor. Bu mahallenin muhtarı olarak köpeklerle uğraşıyorduk, atlarımız geldi. Aslanlar ayılar ne zaman gelecek diye bekliyoruz? Aziziye hayvanat bahçesine döndü. Hiç hak etmiyoruz. Atların sahiplerine bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Bu atların zabıtalar tarafından barınağa yada herhangi bir yere çekilmesini, kişilerden alınmasını istiyoruz. Kişiler duyarsız herhangi bir yaptırım olmadığı için yollarımıza, evlerimizin kapılarına kadar gelip pisliyorlar. Ayrıca o pisliğimiz de var. Zaten temizlik eksiği var. Bu büyük bir sorun haline geldi” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.