Uzunmustafa'da Gaziantep İftarına Rekor Katılım

Uzunmustafa İftarına Rekor Katılım

Uzunmustafa Mahallesi’nde, yaklaşık 3 bin 500 kişilik rekor katılımla gerçekleşen iftar yemeğinde, Gaziantep rüzgarı esti.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif dolayısıyla Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla birçok mahallede iftar yemekleri düzenlenirken, Uzunmustafa Mahallesi'nde, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde rekor sayıya imza atıldı.

Funny Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantepli iş adamı Muzaffer Leblebici'nin katkılarıyla Yöresel Antep Sofrası konseptinde gerçekleşen iftar yemeğine, Düzce Belediye Başkanı 65. Dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İGM üyesi Dursun Ay, TSO Başkanı Tuncay Şahin, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, OSB Müdürü Aylin Özdemir ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. İftar davetine Funny Gıda personeli ve Düzceli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün katkıları ile organize edilen ve hayırseverlerin destek olduğu mahalle iftarında 2 bin 200 kişilik sofra kuruldu, yaklaşık 3 bin 200 kişilik yemek ikramı yapıldı. Rekor sayı ile katılım olan iftara ayrıca il protokolünden isimler de katıldı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, TSO Başkanı Tuncay Şahin, İGM Üyesi Dursun Ay, Düzcespor Eski Başkanı Muzaffer Leblebici, ilçe ve belde belediye başkanları ile iş adamları vatandaşlarla aynı sofrada orucunu açtı.

Yemliha Görür ve ekibinin Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, iftar yemeğinin ardından Gaziantep'ten gelen Alleben Kültür Derneği'nin müzik dinletisiyle devam etti. Çocuklar için alana kurulan oyun alanları, pamuk şeker, Osmanlı macunları ve patlamış mısır ikramlarıyla yediden yetmişe herkes on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in maneviyatına uygun bir gece geçirdi.

Nevşehirliler de Düzce’de buluştu

2. Lig parolasıyla play off için aynı tarihte Kocaeli'ne giden yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu da maç dönüşünde iş adamı Muzaffer Leblebici’nin davetine katıldı. Yoğun katılım dolayısıyla yemekler tükendiği için Nevşehirli taraftar grubuna bir restoranda yemek ikramında bulunuldu.

Yemek organizasyonunun sonunda Başkan Özlü kısa bir konuşma yaparak "Ramazan ayının bereketini mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Aynı masaya oturup aynı çorba ile orucumuzu açıyoruz. Bu imkanın yaşanmasına vesile olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

Verilen iftar ile ilgili olarak konuşan İşadamı ve Düzcespor eski Başkanı Muzaffer Leblebici ise ramazan gecelerinin özel geceler olduğunu belirterek; “Ramazan geceleri öze4l gecelerdir. Düzceliler ile birlikte bir iftar yapalım istedik. Belediye Başkanımızın bize böyle bir teklifi oldu. Bizde daha iyi birşey yapalım istedik. Biraz Antep’ten biraz Düzce’den güzel bir iftar olsun istedik. Düzce ile Antep’i buluşturduğumuz herkesin memnun kaldığı iftar olsun diye uğraştık” dedi.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören iftar organizasyonu Antep yöresine ait türkü dinletisi ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.