Özlü: Belediye'nin borcu 451 Milyon Lira

Özlü: Belediye'nin borcu 451 Milyon Lira

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce Belediyesinin 6 aylık çalışmalarını basın mensuplarına anlattı.

31 Mart Yerel seçimlerinde Düzce Beediye başkanı olarak seçilen Dr. Faruk Özlü basın mensupları ile bir araya geldi. Düzce Belediyesi Aydınpınar tesislerinde basın mensuplarına kahvaltı veren başkan Özlü, Belediyenin 6 aylık çalışmalarını sunum eşliğinde gazetecilere anlattı.

Başkan Özlü yaptığı açıklamada, bundan sonra ne yapacaklarını her hafta düzenli olarak açıklayacaklarını dile getirirken, belediyenin aylık 1.1 milyon zarar ettiğini dile getirdi. Özlü Şöyle devam etti: ‘  Düzce Belediyesinin aylık ortalama gideri 7.8 milyon TL’dir. Gideri 6.7 milyon TL’dir. 1.1 milyon zarar ediyor aylık. Düzce Belediyesi hiçbir şey yapmazsa bu sadece gelir ve gider tablosu olarak görülüyor’ dedi.

17 AYDA 190 MİLYON BORÇ YAPILMIŞ

Basın mensuplarına 5 ayda yapılan tüm çalışmaları tek tek anlatan Başkan Özlü, Düzce Belediyesi’nin geçmiş yıllarda yapılan borç dökümlerini de dile getirdi. 2014’te borç durumunun 181 Milyon Lira olduğunu 1 Ekim 2017’de borcun 287 Milyon TL’ye çıktığını, 31 Martta ise bu borcun 477 milyon 500 Bin lira olduğunu dile getirdi. Özlü borç ödeme konusunda çalıştıklarını kredi almadan 26 milyon TL gibi bir borcun ödendiğini ve borcun an itibari ile 451 milyona düşürüldüğünü söyledi.

Başkan Özlü borçlar ile ilgili yaptığı açıklamada: ‘Amacımız borcu sıfırlamak değil borcu çevirebilmek. Amacımız Düzce Belediyesi’nin borcunu azaltmak gelir gider dengesini sağlamak. İller bankası kredi borcumuz var özel bankalara borcumuz var. Düzce Belediyesi’nin alacakları da var. Piyasadan 82 milyon lira alacağımız var. Emlak vergisi alacağımız var. Su alacaklarımız var 13 milyon lira. Kira borçları var 11 milyon lira. Çevre temizlik 8 buçuk milyon. Toplamda 82 milyon lira piyasadan alacağı var Belediye’nin. Piyasaya borcumuz ise 87 milyon lira. Şuan olarak güncel bakıldığında bu borcumuz 85 Milyon Lira. Piyasadan alacağımızı tahsil edebilirsek borcumuzu da ödeyeceğiz’ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.09.2019
14:35

Üretmeden tüketmenin sonuçları

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,80
Yavuz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.