Başkan Özlü'den Önemli Açıklamalar

Başkan Özlü'den Önemli Açıklamalar

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce Belediyesinin 6 aylık çalışmalarını basın mensuplarına anlattı. Cami Tuvaletleri, Araçların havuza çekilmesi, Mali Disiplin, Personel, Kredi çekilmesi, EDS’ler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özlü: ‘ EDS’lerin tedbiri Emniyet Genel Müdürlüğü’ndedir. Düzce Belediyesi’nin yüzde 15 sorumluluğu vardır’ dedi.

 

31 Mart’ta Düzce Belediye Başkanı seçilen 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 5 aylık çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı. Başkan Özlü, bir çok konuda vatandaşların merak ettiği soruları cevaplandırdı. Aydınpınar Şelaleleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcıları Celal Kasapoğlu, Cengiz Tuncer ve Hüdaver Gösterişli’nin yanı sıra Danışmanı Ufuk Yılmaz, İnsan Kaynakları Müdürü Burçin Sarıcan’da hazır bulundu.

 

Zarar ediyorduk ücretli yaptık

Cami Tuvaletleri ile ilgili şikayet aldıklarını dile getiren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada: ‘ Tuvaletlerle ilgili şikayetler geliyor. Geçen sene 359 bin liralık temizlik malzemesi almışız. Yine 9 kişi görevlendirmişiz aylık masrafı 25 bin lira. Yıllık maliyeti bize 660 bin lira. Halkımız da memnun değil. Bizim arkadaşlarımız sabah akşam su döküyor. Havlu götürüyoruz, bazıları bu havluları götürüyorlar, sabun koyuyoruz alıyorlar. Tam yerini bulmuyor, hizmetin karşılığını bulmuyor. Valimizle müftülüğümüzle toplantı yaptık. Biz bu işten çekiliyoruz dedik. Şöyle bir karar alındı. Bir vakıf üzerinden olacak 50 kuruş gibi bir ücret olacak. Camilerin peyzajı bize ait camilerin temizliği konusunda denetimle serbestlikten arkadaşlar var. Onlardan yardım alacağız ve onlar temizleyecekler’ dedi.

 

Mali Disiplin Kurallarımız devam ediyor

5 aylık süre içerisinde bir çok konuda mali disiplin tedbirleri aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Faruk Özlü, araçları havuza çektiklerini ve 5 ayda 229 bin litre yakıt tasarrufu sağladıklarını dile getirdi. Müdürlerin işi olduğunda araç havuzdan çağırıldığını, iş bittikten sonra tekrar havuza araçların geri gittiğini söyledi. Özlü, Mali Disiplin tedbirleri kapsamında yaptıkları işlerin giderleri kısmak, gelirlerin arttırılması olduğunu dile getirdi. Özlü şöyle devam etti: ‘ Mali disiplin tedbirlerinin amacı harcamalarımızı dikkatli yapmak. 21 madde halinde yürürlüğe koyduk. Bunlarda ne yapık bir tanesi mesaileri kaldırdık. Belediyemizde mesai yok. Yangın olur sel olur o anlar hariç. Sel felaketinde kurtarmaya giden arkadaşlara mesai ödedik. Bu tedbirlerin amacı harcamalarımızı düzenli yapmak. Paramızı dikkatli harcamak. Mesainin bize aylık maliyeti 600 bin liraydı. Bunu kaldırdık vardiya getirdik. Aslında bir çok kurumda bu sistem çalışıyor. Arkadaşlarımızın ağırlıklı kısmı gündüz çalışıyor. Bu şekilde 7.2 milyon yıllık tasarruf edeceğiz. İş gücü analizi yapıyoruz. Burada eski hurda araçlarımız var bunları satışa çıkardık. Bunlar çalışmayan araçlar bunları da sattıktan sonra borçlarımızı ödeyeceğiz.  İller bankası borcunu yapılandıracağız. Ben dün Ankara’ya gittim. Çerve Bakanlığına müracaat ettim. Faizler düştü. Yüksek faizli kredi alınmış 15-16 ya kadar düşüyor. Bunlar yapılanacak. Borcun çevrilebilirliği önemlidir. Daha çevrilebilir bir borç oluşturacağız’ dedi.

 

Hiç kimseyi işten çıkartmadık

Personel kapsamında seçim öncesi verdiği sözü tuttuğunu dile getiren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, hiçbir kimseyi işten çıkartmadıklarını göreve geldiğindeki personel sayısı ile Belediye’nin şu anki personel sayısının aynı olduğunu dile getiren Başkan Özlü: ‘

31 martta 1286 personel vardı. Şu anda 1285 personel var. Ayrılan var giren de var. sözleşmeliden ayrılan var emekliler var. Şirketlerden bizim işe aldıklarımız var. Dolayısıyla toplam baktığımızda personel sayımız aynı. Kimseyi işinden çıkarmayacağız demiştim. Mali sıkıntılardan dolayı kimseyi çıkarmayacağız.  Şeffaf yönetim budur. Amacımız eskiye çamur atmak değil.

 

Ofisler kurduk, daha güzel işler olacak

 

Yeni bir yapılanmaya gittik. Bunların temel ayakları var. İletişim ofisimiz var. Bu ofis bizim eskiden basın ve halkla ilişkilerin yaptığı işleri yapacak sosyal medya işlerini takip edecek. Projeler kitabımız var. Bunun için projeler ofisi kurduk. Bunun için direk başkana bağlı yardımcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Düzce’ye yatırımcı getireceğiz. Toplam 5 OSB’de istihdam sağlayacağız demiştik. Bugüne kadar Katar’dan Arap emirliklerinden ve yurt içinden gelen çok sayıda yatırımcıyla görüştük.  Sosyal yardım adı altında gereğinden fazla harcama yapılmasına razı değilim. İnsanlarımıza meslek edindirmek, onlara balık tutmayı öğretmek balık vermekten daha doğru. İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi meslek edindirme kursları açacağız. Düzce BELMEK diyoruz. Bunu kurduk şuanda çalışmalar yapıyoruz. 5-6 yerde meslek sahibi yapacağız. Yaklaşık 26 ayrı alanda meslek edindirme kursları açıyoruz. Örneğin bir ev hanımı bu kurslardan sonra evinde çalışabilecek. Bu kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürünleri pazarlanacak. Konuralp ile ilgili çok şey konuşuldu. Tarihi alanları olan şehirler bu tarihi alanları ayrı bir yönetim sistemi ile yönetiyorlar. Bir de kanun var tarihi alan Yönetimi diye. Biz de tarihi alan yönetim merkezi ile kısa adı kontam ofisi olan ofis kurduk. Düzce Belediyesi ek hizmet binası olan eski Konuralp binasında olacak. Bu yönetim ofisinde tarihçiler arkeologlar var. Rehabilitasyon merkezini hayata geçirdik şuanda çalışıyor, mevcut hayvan barınağını taşıyoruz.  Rutin işler var. Rutin işerin dışında yönetim ofisleri yönetiyoruz. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde de yönetim ofisleri var biliyorsunuz’ dedi.

 

Hiç Kredi çekmedik, borçlanmak istemiyoruz

Göreve geldiği günden bugüne kredi çekmediklerini dile getiren Başkan Özlü, ‘bankalardan geldiklerini kredi vermek istediklerini söylediler ama ben kabul etmedim’ dedi. Özlü Borçlanmak istemediklerini, gelirleri arttıracaklarını borçlanmayı ilerleyen süreçlerde düşüneceklerini dile getirirken, yüksek faizlerle borç ödemek istemediklerini söyledi.

 

YEYPAŞ ve İNTAŞ isimlerinin çok farklı segmentlerde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Başkan Özlü, bu firmaların isimlerini değiştirdiklerini söyledi. İntaş denilince akla taş toprak geldiğini ama şirketin taşeron şirketlerin alım işlerini yürüttüğünü, Yeypaş’ın çalışma şeklinde de doğru olmadığını gördüklerini söyledi. İki firmanın isimininde değiştirildiğini söyledi. Düzce BELTAŞ firmasının taş, toprak, asfalt işlerini yapacağını, Düzce BELKA ismini alan diğer bir şirket ise Düzce Belediyesi insan kaynaklarını yürüteceğini dile getirdi. İki firma ile ihtisaslaşma ile herkesin belli bir iş yapmasının daha iyi olacağını söyledi.

 

BELTUR Kuruldu, Turizm Şahlanacak

Turizm konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  Düzce BELTUR Firmasını kurduklarını bu firma ile Düzce’nin turizm potansiyelini ateşlemek istediklerini dile getirdi. Ayrıca, BELTUR kapsamında Düzcelilere hizmet veren sosyal tesislerin bu firma üzerinden işletileceğiniz kar amacı gütmeyeceklerini maliyetin üzerine sadece %10 fiyat konulacağını dile getirdi. Özlü Şöyle devam etti: ‘ BELTUR’un bir diğer amacı da Merkezden tesislerimize seferler olacak. Ring seferleri koyacağız. Arabası olmayanlarda buraya gelebilecek. Kahvaltı yapacak. Şelaleyi görecek. Ring seferinde geriye dönüp gidebilecek. Düzce’nin Turizm potansiyelini geliştireceğiz. BELTUR’un 3. görevinde ise Türkiye’nin her yerini gezen turlar olacak. Bu turların Düzce’den transit geçmesini engelleyecek çalışmalar olacak. Bu turlar ile irtibat kuracağız. Burada konaklamalarını sağlayacağız. Bunun dışında konaklamasalar bile Aydınpınar Şelalesini görmesini isteyeceğiz yada Konuralp’te ki tarihi görmelerini isteyeceğiz’ dedi.

 

EDS’lerde Belediye’nin yüzde 15 sorumluluğu var

Son günlerde bir çok medya kuruluşunda haberlere çıkan EDS’ler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, EDS’lerde Düzce belediyesi’nin yüzde 15 sorumluluğu olduğunu dile getirdi. Özlü şöyle devam etti: ‘ EDS’ler, Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğundadır. Belediyeye düşen bir görev var. Bizim orada yüzde 15 sorumluluğumuz var. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı karar verecek. EDS’lerin çalışmasıyla ilgili görüşlerimizi söyledik.  Çalışma trafiğinden sızan bir haber medyada çıktı. Şuanda deneme maksatlı çalışıyor. Düzce’de en çok ihlal edilen kural kırmızı ışıkta geçme kuralı. Günde ortalam bu sayı 800’e yakın ihlal olduğu görülüyor’ dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.09.2019
08:56

65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü.İmar işlerinde işlemler çok ağır ...Memurlar vatandaşı tersliyor.İş yapmamak için bi sürü bahaneler üretiyorlar..Bi el atın Bakan Başkan bey

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,27
eray
13.09.2019
21:39

Düzce senin sayende nereden girilir nereden çıkılır bulmaca gibi oldu sen ve ekibin düzce, yi terk et senin saçma sapan düşüncelerin ve yaptırımların yüzünden halk perişan oldu otobüs seferlerini 1 saat e çıkardın yeter artık bırak başkan bırak... Düzce sana büyük geldi...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,86
İşçi


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.