Özlü: Zarar eden her şeyi düzenledik

Özlü: Zarar eden her şeyi düzenledik

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada zarar eden her şeyi düzenleme yoluna koyduklarını, et kombinasını özelleştirdiklerini otobüs hattında ise kısa süre içerisinde yenilemeye gideceklerini dile getirdi.

Düzce Belediyesi’nin borçlarını azaltma yolunda hızla ilerleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 5 aylık çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. Belediye’nin 5 ayda borcunu 451 milyona düşürdüklerini açıklayan Başkan Özlü, zarar eden işletmelerinde kâr etmesini sağladıklarını vurguladı. Başkan Özlü Et Kombinası için yıllık  800 bin lira zarar eden yer 300 bin lira kâra çevirdiklerini söyledi. Özlü şöyle devam etti: ‘ Et kombinası için hesap çıkardık. 800 bin zarar ediyor dediler. Günde 15-20 arası hayvan kesiliyor. Kasaplar ile toplantı yaptık. Ne yapalım dedik kapatamadık çünkü. Kasaplar odası olmadığı için onlara devredemedik. Bunu özelleştirme yoluna gittik. En son burayı bir iş adamı arkadaşımız aldı. Kurbandan önce gittim tertemiz olmuş yeni cihazlar alınmış pırıl pırıl olmuş. Kaç kasapla döner dedik. 5 kasapla döner dediler bizim orda 19 elemanımız vardı. Şuanda üste para alıyoruz. Oradaki kiralarla birlikte oranın geliri 300 bin lira. O tesisler eski. Modern bir et kombinası işletmesi yapacağız. Projeyi hazırlatıyoruz. Yap işlet devret modeli yapacağız. Orada insanlar eti alıp mangal yapabilecekler kesimden satışa yeni modern bir yer olacak.’ Dedi.

 

Yıl sonuna kadar otobüs sistemi değişecek

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir diğer zarar eden işletmenin ise otobüs hatlarında olduğunu yıllık ortalama 7.5 Milyon TL’de zarar ettiğini açıkladı. Seçildiği günden beri otobüsleri gözlemlediğini dile getiren Başkan Özlü, bu durumu kurtarmaları gerektiğini işi bilenlere konuyu sorduklarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bu işi düzenli yaptıklarını öğrendiklerini dile getirdi. Bir kişi olduğunu ve bu kişinin Temmuz ayında 20 kişi ile Düzce’de ölçüm yaptığını belirten Başkan Özlü: ‘  Hangi hata kaç yolcu gidip geliyor bunların bilgisi alındı. Temmuzda 20 bin kişi toplu taşıma kullanıyor 12 metre otobüslere günde 50 bin kişi kullanması gerekiyor. Ölçü belli. Bizim otobüslerimizin hiçbiri kâr etmiyor zarar ediyor. İlk çıkan sonuçlara göre Düzce’nin merkez nüfusu 180 bin. Düzce’de bu otobüs büyüklüğüne göre 50 bin kişi kullanmalı. Biz otobüsleri küçülteceğiz. 6-8 metre arasında midibüsler kullanacağız. Yolcuyu artıramıyoruz otobüsü küçülteceğiz. Sefer sayıları artacak. ekimde bir ölçüm daha yapmak lazım dediler. Ekimde bir sayım daha yapılacak. Ne kadar müşteri potansiyeli var. 26 hat var belki 30 hat olacak belki 20 hat olacak. Bunu bilen bir uzman çalışıyor. Amacımız yılbaşından itibaren eski otobüsleri hattan kaldırmak yeni araçlar koyacağız. Düzce, İTT gibi bir otobüs şirketi olacak. Aynen bolu gibi Edirne gibi kardan bir pay alacağız. Çok yüksek bir pay değil ama şuandaki durumdan her halükarda iyi. 7 buçuk milyon zarar ediyoruz.  Otobüsler alınacak bu otobüslerde borçlarımızı ödeyeceğiz.  Biz sadece düzenleme görevi yapacağız. Bolu böyle yapıyor. Kendi otobüsleri değil biz 7 buçuk milyon para ödüyoruz. Beyazlar dahil değişecek. BEÇİ otobüsleri duracak. 55 otobüs 26 hat ve bayaz otobüsler.’ Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
16.09.2019
12:28

5 kasapla dönen yere 19 personeli kim vermiş? şimdi O personeller ne olmuş? Belediye kimsenin babasının çiftliği değil siz de işinizin ehli olun hizmet edin; hizmetten tasarruf olmaz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,23
Selma
15.09.2019
15:19

Otobusler zarar ediyorsa alan kişi nasil kar edecek. Çözüm satmakmi, şu politikadan bi vazgecemedik. Karda etmicen zararda, dengeyi saglayip hizmet edecen.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,35
Hakan
15.09.2019
12:26

DESENİZE ARAŞTIRMA HASTANESİNE GİDİP GELİRKEN YİNE İTİŞ KAKIŞ İNİP BİNECEĞİZ....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,50
LÜTFÜ IŞIK


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.