Bu Proje Çevre İllere Örnek Olacak

Bu Proje Çevre İllere Örnek Olacak

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün seçim döneminde sıkça bahsettiği bisiklet şehri Düzce için proje hazırlık aşaması tamamlandı. "Bisiklet Şehri Düzce" mottosu ile hazırlanan projenin 3 etaptan oluşması ve 2019 yılı bitmeden başlanması hedefleniyor.

 

Düzce Belediyesi, şehrin ruhuna ve yaşam alanlarının karakterine uygun projeler üretmeye devam ediyor. Vatandaşların araç kullanımını azaltmak ve özellikle şehir merkezinde yayalaşma ile bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla hazırlanan proje Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında düzenlenen üst yönetim kurulu toplantısının gündeminde görüşüldü. Bölgede büyük ses getirecek ve çevre illere örnek teşkil edecek şekilde hazırlanan proje kapsamında şehrin belli noktalarına bisiklet kiralama istasyonları kurulması amaçlanıyor. Başkan Özlü'nün seçim döneminde ayrıntıları ile bahsettiği ve büyük önem verdiği projelerden biri olan Kent Spor Alanları çerçevesinde her mahalleye yapılacak bisiklet yollarının kullanımına teşvik edecek projenin detayları belli oldu. Üst Yönetim Kurulu toplantısında görüşülen konu hakkında yapılan açıklamada ?Düzce Belediyesi Akıllı Bisiklet Projesi' adıyla uygulanacak çalışmanın 3 etap halinde planlandığı belirtildi. Açıklamada şehrin belli noktalarına duraklar oluşturulacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

 

Etap 1: Şehir İçinde belediye tarafından uygun görülen bir alanda pilot uygulama projesinin kurulumu; en az 2 adet Akıllı Park ve Kilit Sistemi, en az 150 adet Akıllı Bisikletin kullanılır hale getirilmesi ve yazılımın devreye alınması. Etap: Belediye sınırları içinde kalan yerlerde bisiklet alanlarının belirlenmesi; şehir içindeki alanlara Akıllı Bisiklet sayısının en az 500'e çıkarılması.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.09.2019
10:58

İlk önce Aydınpınar yolu üzerindeki bisiklet yolunu temizlesinler. Bazı yerler ottan tek yöne düşmüş. Bir çok yerde çamur, taş, pislik bisiklet geçişi engelliyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,47
Seyyah
24.09.2019
07:22

Aydınpınar caddesi bisiklet yolunu tamamlanamadı daha,eski proje tamamlanmadan yeniye mi başlanacak.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,79
Yasin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.