Vali Zülkif Dağlı Görevinin Başındaydı

Vali Zülkif Dağlı Görevinin Başındaydı

3 İlçeyi ve 23 köyü direk etkileyen sel felaketinde Düzce Valisi Zülkif Dağlı ilk andan itibaren afet bölgesinde olması yerinde ve hızlı kararları,kurumlar ile koordinasyonu afet bölgesindekileri uyarıları ile sular altında kalan birçok yerleşim yerinde can kayıplarının fazla yaşanmadan sel afetinin olası daha büyük bir can kayıpları yaşanmadan atlatılması konusunda büyük bir başarı sağladı.

Selin yaşandığı ilk saatlerden itibaren ekiplerin başında olan ve koordinasyonu bizzat sağlayan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı verdiği yerinde ve doğru kararlarla riske girmeden ilk andan  itibaren  ilk mahsur kalan 9 kişi için hemen İçişleri bakanlığı ile koordinasyona geçerek afetzedeler için helikopter istemesi ve daha sonra verdiği kararlar ve koordinasyonu ile  selde Düzcelilerin hayatlarını kurtaran insan oldu. 


Türkiye 2 gündür Cumayeri, Akçakoca ve Kısmen Gölyaka ilçelerinde yaşana sel felaketine kilitlendi. Köylerin sular altında kaldığı iletişim ve ulaşımın tamamen kesildiği ilçelerde krizi doğru zamanlamada ve kararlarla yöneten Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, vatandaşlardan takdir görüyor. Selin ilk yaşandığı Cumayeri İlçesi Dokuzdeğirmen bölgesinde gece saatlerinde ekiplerin başına geçen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, zaman kaybetmeden Genel Kurmay Başkanlığı’ndan ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan helikopter isteyerek sele maruz kalan yerleşim bölgelerinden insanların tahliye edilmesini sağladı.

Ayrıca hiçbir şekilde ulaşımın sağlanamadığı köylere yine havadan yardım malzemeleri götürülmesi talimatını vererek felakete maruz kalanların hayatsal ihtiyaçlarının teminini sağladı. 


Kayıplarla ilgili olarak ise ekipleri yönlendiren, ekiplerin sağlıklı ve koordineli şekilde çalışmasını sağlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, krizi başarılı şekilde yönetmesi ile Düzcelilerin gönlünde taht kurdu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.07.2019
19:39

Sabah 6 ya kadar felaket bölgesinden ayrılmayan Celal başkandanda Allah razı olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,92
Tr


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.