Düzce Biraz Daha Evde Kal, Vaka Sayıları Artıyor

Türkiye’de düşüyor Düzce’de artıyor

  Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgınının ülkemizde ilk görüldüğü günlerden itibaren Düzce’de özellikle sağlık ekiplerinin başarılı filyasyon çalışmaları ve İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin yerinde kararları ile az vakayla atlatılmaya çalışılmıştı. Ancak PTT ve bankalar önünde yaşanan sirkülasyonlar ile çarşı pazar gezmeleri ve korona virüsün Düzce’de yokmuş gibi davranılması vaka sayılarının artmasına neden oldu. Sağlık çalışanlarının gece gündüz vaka sayılarını düşürmek için ailelerini bile ihmal ederek yaptıkları çalışmalara karşın vaka sayılarının artması ise insanları tedirgin ediyor.

  Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan milyonlarca insana bulaşan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgını bir türlü bitmiyor. Özellikle Düzce’de alınan önlemler sağlık ekiplerinin başarılı filyasyon çalışmaları ve İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin yerinde kararlarıyla salgının ilk haftalarında az vaka sayısıyla atlatılmıştı. Ancak, özellikle pazartesi günleri PTT ve bankalar önünde yaşanan uzun kuyruklar, çarşı ve pazarlarda gezmeye çıkanlar ile Düzce’de Korona virüs salgını yokmuş gibi yapılan bireysel hatalar nedeniyle vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Haftalardır günlük 3-4 aralığında seyreden salgında günlük vaka toplamı iki katı oldu.

 

  Rakamlar açıklanmayınca Düzce’de salgın yok sanılıyor

  Vaka sayılarında günlük sayılar resmi kanallardan açıklanmayınca Düzceliler binlerce can alan korona virüsün Düzce’de olmadığını düşünmeye başladılar. Bu durum ise rehaveti beraberinde getirince vaka sayıları da hızla artmaya başladı. Oysa günlük olarak rakamlar açıklanması insanların bu salgını daha da ciddiye almasına ve kişisel önlemlerini almalarını sağlayacak. Resmi yollardan açıklanmayan rakamlar, rehaveti de beraberinde getiriyor.

 

  Vaka sayıları artıyor

  Salgının dünyada ve Türkiye’de en şiddetli yaşandığı günlerde bile Düzce’de alınan önlemler sayesinde en az vaka sayısıyla atlatılan COVİD-19 pandemisi geçmiş haftalarda yaşanan insan sirkülasyonları nedeniyle artmaya başlaması ise yürekleri ağızlara getiriyor.

 

  PTT ve Banka kuyruklarına çözüm bulunamadı

  İnsan sirkülasyonlarının en yoğun yaşandığı yerler ise PTT şubesi ve banka şubelerinin önünde yaşanan insan sirkülasyonları. Uzun uzadıya insan kuyruklarının yaşandığı PTT ve banka önlerinde oluşan kuyruklarda insanların saatlerce sıranın kendisine gelmesini beklemesi vaka artışında bir diğer etken oldu. Salgın bitene kadar alınacak geçici çözümlerle PTT ve Banka önlerindeki kuyrukların önüne geçilemezse Türkiye’de düşen rakamlar Düzce’de artmaya devam edecek

 

  Sağlıkçıların emeklerine yazık oluyor

  Düzce’de alınan tedbirlere rağmen yaşanan çarşı, pazarlarda yaşanan yoğunluk ile PTT ve bankaların önündeki kuyruklar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak korona virüs hastalarını iyileştirmek için çalışan sağlık çalışanları pandemi boyunca ailelerini görmeme pahasına pandemi ile mücadele ediyorlar. Korona virüsün ailelerine bulaşmaması için evlerine bile gitmiyor, pansiyon, yurtlarda kalarak süreci atlatmaya çalışıyorlar. Ancak vaka sayılarının artması en çok sağlık çalışanlarının emeklerinin boşa çıkmasına neden oluyor. Bu durum ise bu süreç boyunca hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarını üzerken, sağduyulu vatandaşların ise yüreklerini sızlatıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.05.2020
10:11

Garanti bankası ve valilik arasındaki bölgeye girişleri tek noktadan yaparak yoğunlu arttırmaldadır. Demirleri kaldırsalar insanlar bunkadar birbirirne yakın olmaz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,40
Düzceli
2.05.2020
16:55

PTT il genelindeki bütün şubelerini kapatmış. Herkesi çarşıya yönlendiriyorlar. Vatandaş ne yapsın? Bütün şubeler kapalı!!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,26
PTT
2.05.2020
03:53

Yetkşililer nolur durumun vehametini sayılar açıklayın bu millet aylak aylak sokaklarda gezmesin yoksa sonumuz kötü

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,03
Düzceli
2.05.2020
01:58

Ulan bir azalıyor dıyosunuz bi aartıyor dıyorsunuz karar verın hangı tv dogru soyluyor be

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,59
Cengiz bayrakdar
1.05.2020
23:40

kesinlikle habere katılıyorum lütfen sürekli gündemde tutun ilave bir şeyler lazım yoksa vaka sayısı dahada artacak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,87
düzceli
1.05.2020
22:50

Denetimler. Yeterli. Değil. Yirmi. Yaş. Altı. Hep. Sokakta.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,82
Seyhan. Eren.
1.05.2020
22:37

Sanayi sitesi eskisinden daha kalabalık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,87
Ars
1.05.2020
21:53

20 yaş altını kontrole alamadılar gençler sokakta çocuklar ise site bahçelerinde oyun oynuyorlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,80
Nesibe Şenkal
1.05.2020
21:32

Vaka sayısı açıklanmadığına göre, vakalarda artış olduğu kanaatine ya da bilgisine nereden varılıyor?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,00
Uydurma korona günlerinde..
1.05.2020
20:32

Ana caddede yürüyecek yer yok. Banka ptt kuyruğu hikaye. Herkes geziyo maşallah.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,53
Antipartizan
1.05.2020
17:44

Vaka sayıları neden resmi olarak açıklanmıyor ki zaten.Günlük olarak açıklansa gerçekten katkısı olur kesinlikle

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,77
Özdemir
1.05.2020
15:26

Otobüsleri denetleyen yok Dezenfekte kabinleri yok Uyarıları dikkate alan yok Uyarıları dikkate almayanları uyarak yok Vaka sayısının artması şaşırılacak değil kendini düşünmeyen etrafını ailesini dostunu arkadaşını hemşerisini düşünsün uyarıları dikkate alalım artık neyi bekliyorsunuz! İlla yakınını kaybedince mi dikkate alacaksın işte o zaman iş işten geçmiş olacak!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,80
Vatandaş
1.05.2020
15:11

Vaka sayısında artış oluyorsa çok sıkı tedbirler neden alınmaz? İldeki yapılan iyi işlerde vali tebrik ediyorsa vaka sayısı artışından da Vali bey sorumludur.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,72
Serdar


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.