Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi Açıldı

Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi Açıldı

Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi Açıldı

Düzce’de yaşlılara yönelik olarak 3 resmi ve 1 özel huzurevi bulunuyor. Bu kurumlarda yaşlıların 24 saat yatılı hizmet ve psikososyal destek hizmeti veriliyor.

24 saat yatılı bakım almak istemeyen fakat günün belirli saatlerinde huzurevinden hizmet almak isteyen yaşlı vatandaşlara yönelik Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi Neriman Çilingir Huzurevi’nin bünyesinde Güzelbahçe Mahallesi 5. Düzce Bulvarı Neriman Çilingir Huzurevi Sitesi Blok No:9 Kalıcı konutlar adresinde açıldı ve hizmete başladı. Yaşlı vatandaşların Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi'nde çocukları veya torunları işteyken, okuldayken Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezine gelerek yaşıtlarıyla vakit geçirebilecek. Yaşlılar, sağlık servisi, sosyal servis vasıtalarıyla profesyonel bakım desteği alabilmekte ve akşam saatlerinde evine giderek de ailesi ile vakit geçirebilecek.

Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezi hizmetinden yararlanacak yaşlı bireylere sosyal etkinlikler (gezi, tiyatro, seminer, spor etkinlikleri, hobi bahçesi, eğitim, Kuran-ı Kerim okuma vb.) planlanmakla birlikte yaşlıların bu sayede sosyalleşmesi sağlanıyor.

Bu şekilde yaşlılara ailelerinden ayrılmadan gündüz saatleri içerisinde gerekli bakımı sağlanmakta ve sosyalleşmesinde de pozitif yönde ivme kazandırılıyor. Ayrıca anne ve babasına bakmak isteyen fakat iş, okul vb. sebeplerle bu konuda sıkıntı çeken ailelere imkan sunuluyor. Böylelikle yaşlıların aktif bir yaşlılık süreci içinde olmaları hedefleniyor.

Gündüzlü Aktif Yaşlı Yaşam Merkezine huzurevinde kalmakta olan yaşlılar ile birlikte huzurevinde kalan diğer yaşlılar etkileşim içinde bulunarak vakit geçirme fırsatı elde ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.