Dil Ve Edebiyat Derneği Başkanı Düzcelilerle Buluşacak

Dil Ve Edebiyat Derneği Başkanı Düzcelilerle Buluşacak

Dil Ve Edebiyat Derneği Başkanı Düzcelilerle Buluşacak

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen Türkiye Vizyon Konferanslarının bu haftaki konuğu Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Ekrem Erdem olacak.

TBMM’de dört dönem milletvekilliği yapan Ekrem Erdem, Türkiye’de tabela ve yön levhalarının standart kazanması, F klavye kullanımı, Bilişim ve İnternet dilinin Türkçeleştirilmesine yönelik çalışmaları ile biliniyor. 15 Kasım Cuma günü düzenlenecek “Türkiye Vizyon Konferansları”nın konuğu olarak Düzcelilerle buluşması planlanan Erdem’in konferansta Türk dili ve dünya dilleri ile entegrasyonu konusunda tecrübelerini aktarması bekleniyor. Kültür Merkezinde ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Ekrem Erdem Kimdir?

Ekrem Erdem 1 Ocak 1948 yılında Sivas doğdu Sivas Erkek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Kürsüsü) mezunudur.

1966-1973 yılları arasında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivinde Arşivist olarak çalıştı. Siyasetle yakından ilgilenen Erdem, Refah Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşlarında aktif rol aldı.

TBMM’de 20-22-24. Dönemlerde İstanbul milletvekili olarak bulunan Erdem, halen İstanbul Milletvekilidir.  Ayrıca Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği ile çeşitli araştırma komisyonlarında üyelik ve Başkanlık TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Genel Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Erdem, Türkiye’de tabelalar ve yön levhalarına bir standart kazandırılması bilişim ve İnternet dilinin Türkçeleştirilmesi’ne yönelik çalışmalar yapmaktadır.‘Bizimki Türkçe Sevdası’ adlı bir eseri bulunan Ekrem Erdem’in F Klavye kullanımı, Türkçe, dil, ve Edebiyat üzerine yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.11.2019
18:17

pensilvanya da o zamanın milletvekili osman çakıl ile neler yaptığınıda anlatacak mı?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,59
A.Rıza ÖZÇELİK


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.