Son Durumu Vekil Yılmaz Açıkladı

Son Durumu Vekil Yılmaz Açıkladı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, müteahhitlerinin kaçması nedeniyle inşaatları yarım kalan okullar hakkında geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştüğü ve durumun takipçisi olacakları belirtti.

Düzce’de deprem sonrası okulların yıkılması nedeniyle prefabrik yapılarda eğitim verilen 4 okulun yeni binalarına taşınması için başlatılan inşaatların müteahhitlerinin kaçmasıyla inşaatlar yarım kalmıştı.

“Konunun takipçisiyiz”

Geçtiğimiz günlerle konuyla alakalı olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bununla alakalı geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir görüşmemiz oldu. Bu okullarımızın durumlarını ifade ettik. Zannediyorum bizden sonra diğer milletvekili arkadaşlarımızda ifade etmişler. Bu okulların durumu gerçekten sıkıntılı bir süreç. Ama önümüzdeki sene özellikle belki bu senede başlayabilir. İhalelerin tamamlanıp en azından yarım kalan okulların tamamlanacağı yönünde söz aldık. Bizde takipçisi olacağımızı ifade ettik. İnşallah en kısa zamanda bu yarım kalan okullarımız bitip eğitime açılacaktır diye tahmin ediyorum. Biz bunun acil olarak başlaması lazım dedik. Kendileri konuyla ilgileneceğini ve süreci hızlandıracağını söyledi. Eminim ki hızlandıracaktır. Dediğim gibi eğer önümüzdeki günlerde bir faaliyet olmazsa ihale konusunda tekrar kendisiyle görüşeceğiz. Bize verdiğiniz bir söz vardı, onu bir an önce yerine getirin diye. Ama ben inanıyorum önümüzdeki sene içinde yani bir dahaki döneme bu okullar yetişecektir.”

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.11.2019
09:19

Sayın vekil, açıklama yaparken teşkilatına hiç bilgi vermezmisin...bütün haberlerde sana sahip çıkan hiç mensbun yok..Konuşuyorsun .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,60
REİS
13.11.2019
14:50

ayşe vekil zaten görüşmüştü sayın yılmaz ayşe vekilin izindesiniz tebrikler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%45,49
murat
13.11.2019
11:23

Müteahhitler kaçtı diyorlar sen takipteyiz diyorsun. Rastgele.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,60
vatandaş
12.11.2019
23:20

Sayın vekilimiz olmasa bu gibi durumların bırakın takipçisi olmayı haberimiz bile olmazdı Allah yolu açık etsin sayın Ümit YILMAZ vekilimizin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,91
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.