Zor Şartlar Altında Okullarına Gitmeye Çalışıyorlar

Zor Şartlar Altında Okullarına Gitmeye Çalışıyorlar

Düzce’de ilçelerden ve köylerden okullarına gitmek amacıyla merkeze gelen öğrencilerin, aktarma ile okullarına ulaşacakları servisleri bekledikleri Aydınpınar Caddesi’nde bekleme duraklarının olmaması ve soğuk kış günlerinde servislerinin kalkış saatini dakikalarca soğukta beklemelerine Düzceli vatandaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Züleyha Ümükoğlu isimli duyarlı vatandaş, çocukların sabahın erken saatlerinde yağmurun altında servis beklemelerine bir çözüm bulunabilmesi için yaptığı paylaşım ile yetkililere seslendi.

Sabah saatlerinde ilçelerden okullarına gidebilmek amacıyla aktarma yapmak zorunda kalarak Aydınpınar Caddesi’nde yağmurun altında servis bekleyen çocukların okullarına gidene kadar sırılsıklam olduğunu ve bu çocukların üşümemesi için bu duruma bir çare bulunmasını isteyen Züleyha Ümükoğlu isimli vatandaş sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Vatandaşın paylaştığı fotoğraf ile toplu şekilde kalkan okul servislerinin hareket etmesini bekleyen çocukların ıslanmaması ve soğuktan bir nebze korunabilmesi için bekleme duraklarının olmaması dikkat çekti.  

Kendisinin de bir anne olduğunu ve çocukların bu soğuk kış günlerinde okullarına gidene kadar ıslandıklarını ve yetkililerin bu duruma bir çare bulması gerektiğini belirten Züleyha Ümükoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın yetkililer ben duruma kayıtsız kalamadım. Düzce Aydınpınar Caddesi Bim arkasından toplu bir şekilde kalkan okul servislerine binen çocukların çilesini gördükçe acıyorum. Hava daha aydınlanmadan geliyor bu çocuklar, bekleyecek bir yerleri bile yok yağmurun, karın altında bekliyorlar. Yazık değil mi bu çocuklara? Bunların çoğu köyden gelen çocuklar. Sizin çocuğunuz olsa ne tepki verirdiniz? Güvenlik yok, bekleyecek bir yerleri yok. Okula gidinceye kadar ıslanıyorlar zaten. Hele bugün daha hava aydınlanmamıştı ki kız çocuğu tek basına yağmurun altında bekliyordu. Yazık bu çocuklar. Bu duruma sizlerin bir çözüm bulması lazım. Saatlerin geri alınmaması , korunacak bir yerleri olmaması( soğuk, yağmur, kardan korunmak için) Ben de bir anneyim ve kayıtsız kalamadım. Umarım sizde kalmazsınız...”

Züleyha Ümükoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı bu çağrıya birçok vatandaş da destek vererek paylaşımda bulundu.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.