20 Adet Yayınım Ve 1000’e Yakın Atıfım Var

20 Adet Yayınım Ve 1000’e Yakın Atıfım Var

Son günlerde bazı ulusal yayın organlarında yer alan haberlere göre, Türkiye’deki üniversitelerde bulunan 68 rektörün uluslar arası hiç bir yayını olmadığı ve 71 rektörün de aldığı atıf (bilimsel bir makalenin, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak göstermesi) sayısının sıfır olduğu iddia edilmiş ve bu rektörlerin arasında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın da ismi yer almıştı. Bu iddialar üzerine Rektör Çakar yazılı bir açıklamada bulunarak haberleri yalanladı.

Son günlerde ulusal medyada yer alan haberlerde Türkiye’deki üniversitelerde bulunan 68 rektörün uluslar arası hiç bir yayını olmadığı ve 71 rektörün de aldığı atıf (bilimsel bir makalenin, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak göstermesi) sayısının sıfır olduğu iddia edilmişti.

Söz konusu rektörlerin arasında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın ismi de yer almıştı. Bunun üzerine yazılı bir açıklama yayımlayarak iddiaları yalanlayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “20 adet yayınım ve bu yayınlara yapılmış 1000’e yakın atıfım bulunmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı ulusal yayın organlarında yer alan haberlere yanıtımdır: Bazı rektörlerin uluslararası hakemli dergilerde makalesi bulunmadığı belirtilmiş, bu liste içerisinde şahsımın adı da yer almıştır. İlgili haberde belirtildiğinin aksine 8’i SSCI endeksinde taranan olmak üzere uluslararası hakemli dergilerde toplam 20 adet yayınım ve bu yayınlara yapılmış 1000’e yakın atıfım bulunmaktadır. Tarafımdan hukuki olarak ilgili haberlere yönelik tekzip de yapılmıştır. Bilgilerinize!”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.