Havası En Kirli Olan İl Düzce

Havası En Kirli İl Düzce

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi’ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Düzce’nin havası kırmızı alarm vermeye başladı. Verilere göre havası en kirli olan il Düzce oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Düzce’nin hava kirliliği durumu kırmızı alarm vermeye başladı. Bununla birlikte açıklanan verilere göre Türkiye’de havası en kirli olan il Düzce oldu. Düzce’de temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken indeks değeri 177’ye çıktı.

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde soba ve kalorifer kazanlarının yanması ile birlikte bina bacalarından çıkan kömür dumanı ve pis koku Düzce’de hayatı olumsuz etkiliyor.

İzleme merkezi raporlarına göre kırmızı kademeye yükselen hava kirliliği derecesinin ölçümü sonucu ortaya çıkan 177 rakamının karşılığı ise herkesin sağlık etkileri yaşayabilmesine neden olduğu gibi hassas seviyede bulunan yaşlı, hasta ve çocukların ise kirlilikten daha çok etkileneceğine işaret ediyor.

Hava kirliliğinin neden olduğu hastalıkların başında akciğer sorunları, kardiyovasküler sistem rahatsızlıkları ve nörolojik problemler geliyor. Uzun süreli hava kirliliğine maruz kalanların özellikle de otoyol çevresinde oturanların kalp sorunlarında yüzde 24, bu nedenle ölümlerde ise yüzde 76 artış yaşanıyor.

Yapılan araştırmalar hava kirliliğinin kalp ve hayati organ damarlarında plak oluşumunu, damar sertliği gelişimini artırdığını, sperm kalitesini bozduğunu, iç ortam hava kirliliğinin de katarakta neden olduğunu ortaya koyarken, aynı şekilde hava kirliliğinde azalma yaşanan bölgelerde akciğer kanseri başta olmak üzere kalp kaynaklı ve nörolojik nedenli ölüm oranlarının da düştüğünü gösteriyor.

Kirli havanın hayatı felç ettiği Düzce’de hava kirliliğine bir çözüm bulunamazsa ileride çok ciddi sağlık sorunları yaşanacağı ön görülüyor.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.12.2019
11:11

Heryerde bir numaradayız maşallah bize minubuslerimizde geldi keyfimizin yerinde :) ohh

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,81
Düzce


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.