Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk Olacak

Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk Olacak

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Düzce’den bir heyet Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunacak.

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi tarafından oluşturulan Düzce Heyeti,  Cumhuriyet tarihinde ilk defa Düzce’den bir heyet tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulmasına öncülük edecek.

14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 08.00’de Düzce’den Anıtkabir’e hareket edecek olan heyet, alınan izinler doğrultusunda Anıtkabir’in kurallarına uygun bir tören düzenleyerek mozoleye çelenk sunacak.

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi önderliğinde bir Düzce heyeti oluşturuldu. Bu Düzce Heyeti yarın yani 14 Aralık 2019 tarihinde Cumartesi günü saat 08.00’de Düzce’den hareket ederek Anıtkabir’i ziyaret edecek ve randevu aldığımız şekilde anıtkabir kurallarına göre saat 14.00’de bir tören düzenlenecek. Bu tören ile ulu önder Atatürk’ün ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozelosine çelenk sunulacak. Devamında Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Atay Yılmaz’ın başkanlığında bu heyet Anıtkabir özel defterini imzalayacak ve böylece Cumhuriyet tarihinde Düzce tarihinde ilk defa Düzce’den bir heyet Atatürk’ümüzün mozolosine çelenk sunmuş olacak. Araştırdığımıza göre böyle bir heyet oluşmamış. Dolayısı ile Düzce’de bu ziyaretimiz bir ilk olacak. Bu ilk olacak olan etkinliğimizin heyecanı içerisindeyiz. Güzel iyi bir görev yapmış olacağız. Kurucumuza karşı. Düzce halkına aracılığınız ile bu önemli tarihi güzel bilgiyi verme gereği duyduk. Düzce halkımız saygılarımız ile.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.