Baro Başkanı Konuya Açıklık Getirdi

Baro Başkanı Konuya Açıklık Getirdi

Geçtiğimiz günlerde Düzce Barosu’nun içinde yer alan kafeteryada ruhsatı olmamasına rağmen alkol verilmesi üzerine Düzce Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından mühür vurulan kafeterya hakkında Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay Düzce TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Ay açıklamasında, “Biz bu kafeteryayı avukat arkadaşlarımız ucuz ve lezzetli yemek yiyebilmesi için açtık. Burası şu an da müstecire kiralanmış bir yer. Bundan sonraki süreçte de alkol ruhsatı alınmadan böyle bir hizmet verilmeyecek. Öyle bir tasarrufumuz olamaz” ifadelerinde bulundu.

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, geçtiğimiz günlerde Düzce Baro Binasındaki kafeterya da ruhsat olmamasına rağmen alkol verilmesi ve bunun üzerine gelen şikayet ile Düzce Belediyesi tarafından mekanın mühürlenmesi üzerine yapılan spekülasyonlar sonrası açıklamalarda bulundu.

Baro Başkanı Ay açıklamasında, bahsi geçen kafeteryanın müstecire kiralandığını konunun baroyla bir alakası olmadığını ifade etti. Baro binasının içerisindeki kafeteryanın, avukatlar, adliye ve emniyet çalışanlarının daha ucuz ve temiz bir yemek yiyebilmesi için hizmete açıldığını belirten Ay, şu an da veya ilerleyen süreçte, alkol ruhsatı bulunmayan hiçbir işletmecinin böyle bir hizmet veremeyeceğinin altına çizdi.

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz 2018 yılının Ekim ayında açıldı bu bina. Yapı ruhsatları belediye tarafından onaylandı projesi. Daha sonra 27 nolu oturduğumuz bu alan tapuya kaydedildi. Bu tapunun yarısı Düzce Barosu’na yarısı da Türkiye Barolar Birliği’ne aittir. Sonrasında ise bir açılış yaptık baro idare personelini baronun eğitim faaliyetlerini tamamen bu merkezden yönetilir hale geldi. Staj eğitimi de yine burada yapılıyor.”

"Avukatlarımız uygun ve temiz yiyebilsin diye..."

Baro binasında bulunan kafeteryanın avukatların ve çevrede bulunan devlet kurumlarının çalışanlarının uygun ve temiz yemek yiyebilmesi için hizmet verdiğini belirten Ay konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizim avukatların kullanımına açık bir kafeteryamız var. Daha önce kiralara verilmiş sonra işletilemedi falan. Biz kafeteryada avukat arkadaşlar ucuz yemek yesin çünkü burası merkeze uzak biliyorsunuz. Avukatlar ucuz ve temiz yemek yesinler, birlikte otursunlar diye bir proje başlattık. Bu çerçevede yine arkadaşlarımın önerisiyle yeni bir kiracı bulundu. Bizim kafeteryamız binada ayrı bir bölümdür.”

"Konunun baroyla hiçbir alakası yoktur"

Kafeteryanın müstecire kiralandığını ve alkol verilme olayının baroyla bir ilgisi bulunmadığını belirten Ay, şöyle devam etti:

“ Biz orada sadece kiralayanız. İşletmeyle alakamız yok. Bir müstecire devrettik orayı. Kira akdi yaklaşık bir ay önce falan başladı. İçeride tadilatlarını yaptılar. 10-15 gündür de avukat arkadaşlar burada öğle yemeklerini 16 TL’ye yiyorlar. Ancak geçtiğimiz Perşembe gecesi, sanırım alkol tüketiliyor diye bir şikayet olmuş müstecirin elindeyken. Bu yüzden mühürlendi. Biz şimdi süreci takip ediyoruz. Tabii ki açılacak. Yani eksikler neyse giderilecek. Burası için alkol ruhsatı alınmamış olduğunu biliyoruz. Bizim sözleşmemizde de alkol verecek ya da öyle bir bina teslim ediyoruz diye bir ibare yok. Yani konu tamamen baronun dışında. Müstecirin bir sorunu. Biz sadece niye yardım ediyoruz, avukat arkadaşlar burada ucuz yemek yesinler, sosyal aktivitelerini burada gerçekleştirsinler ve meslektaşlarımıza destek olsun diye biz bu desteği sunuyoruz. Yoksa baronun, baro yönetiminin ya da tüzel kişilerin müstecire verilen ne sorumluluğu olabilir ne de müdahalesi olabilir. Biz sadece sözleşmeye aykırılık olursa müstecirin kira sözleşmesini feshedebiliriz. Şu an için gerekli ihtarlar yapıldı yönetim kurulu tarafından. Süreci takip ediyoruz.”

"Alkol ruhsatı olmadan kimse böyle hizmet veremez"

Kafeterya işletmecisinin alkol ruhsatı almadan ve belgelerini tamamlamadan alkol veremeyeceğini vurgulayan Baro Başkanı Ay, son olarak şunları söyledi:

"Buranın, baro tüzel kişiliğinin yönetimiyle ya da baronun kendi işleyişiyle bir ilgisi yok. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu tamamen müstecire verdiğimiz bir alan ve baroyla da ilgili değil. Burada sadece biz oradan aldığımız kira bedelini biliyoruz. Bizim kirada olan bir yeri takip edebilme gibi bir yönümüz yok. Ne olur, biz bize gelen şikayetleri değerlendiririz. Bizim şartlarımıza uygun değilse kira sözleşmesini feshedebiliriz. Bizde fesih yetkisi var. sanırım şu an eksiklikleri tamamlıyorlar. Bittikten sonra çalışa ruhsatıyla birlikte çalışmaya devam edecekler. Ben niye yürümesini istediğimi de buradan ifade ediyorum. Arkadaşlar kahvaltı yapıyor, öğle ve akşam yemeği yiyor. Herkes sabahtan akşama kadar burada kalmak zorunda oluyorlar. Uygun, leziz bir yemek yiyenler sadece avukat arkadaşlarımız da değil. Adliyede çalışan memur arkadaşlarımız, emniyetteki polis arkadaşlarımız onlarda bu imkandan faydalanıyorlar. Bundan sonraki süreçte de alkol ruhsatı alınmadan böyle bir hizmet verilmeyecek. Öyle bir tasarrufumuz olamaz. Yani ne bu işletmeci ne de daha sonraki işletmeciler böyle bir şey yapamaz. Gerekli resmi belgesi ve ruhsatı olan ancak yapabilir.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.