Lütfü Şimşek`ten Sitem!

Lütfü Şimşek`ten Sitem!

Düzce arşivi denince akla gelen ilk isimlerden biri olan araştırmacı, fotoğraf sanatçısı Lütfü Şimşek’ten sitem var.

Ömrünü Düzce ile ilgili tüm fotoğraf, belge ve dokümanları bulmak için harcayan Lütfü Şimşek  kendisine ait fotoğrafların farklı isimler tarafından sanki kendi çalışmasıymış gibi sergi açmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İşte Lütfü Şimşek’in  konu ile ilgili medya paylaşımının tam metni:

 BİR ZAMANLAR DÜZCE:

Nostalji fotoğraf sergisini gezdim. 1983 yılında İstanbul'da bir vatandaşta Düzce fotoğrafları olduğunu öğrendim.Uzun araştırmalar sonunda fotoğrafların Sakarya Belediyesinin satın aldığı bilgisi geldi. Tabi bu ara Düzce il oldu.

Bir çok girişimler sonucu bana verilmek üzere fotoğraflar valiliğimize geldi, ben fotoğrafların sadece kopyasını istedim asıllarının Düzce Kültür Müdürlüğünün arşivine konmasını talep ettim, öylede oldu. 1998 yılında bu fotoğraflarında (Sakarya Belediyesi arşivinden) içinde bulunduğu ilk nostalji sokak sergimi yaptım.

2000 yılında  ikincisini yaptığımda dönemin Belediye başkanının mensup olduğu partinin başkanı Düzce’de idi Başkanın görmesi için benden bir albüm istediler bir geceliğine ne var ki o albümün bir bölümünün kopyası 15 yıl sonra karşıma  dikildi.

Başka bir başkanımız bir proje için benden fotoğraf istedi verdim.6 ay sonra birisi o fotoğrafları bana satmaya kalktı. Yetmedi bilgisayarlardan sildik dediler, Diğer başkan o fotoğrafları çoğalttı üstüne de bir derneğin logosunu basıp dernek toplantısına giden bürokratlara  dağıttılar.

Yine silindi denen fotoğraflar onun yerine atanan başkan tarafından yaptırılan sözde tanıtım kitabında kullanıldı. Toplanan reklam paraları yetmemiş gibi kitap Belediyenin şirketine bastırıldı.

Sadece bu mu ki? Üniversitemiz oldu 5.Yıl anısına yapılacak albüm için 328 fotoğraf alındı. Geri istedik kayıp dediler büyük bölümü bulunamadı. Ne hikmetse yıllar sonra iki rektörümüzün ikinci adaylık icraat albümünde bu fotoğraflardan kullanıldı maalesef. Benim kaderim mi, iyi niyetim mi bilmem 20 yıl uğraşıp  Valiliğe kazandırdığım fotoğraflar bir yıl sonra bir sergide karşıma dikiliyor. Mutluyum ben memleket için bir şeyler yapmışım. Üzgünüm. Devletin makamında oturup, bu tür kaynakları kendi çıkarlarına kullanırken bir bölümünü de ihtiyacı olanlar kullansın diye o kuruma arşiv oluştursunlar." (damlagazetesi)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.02.2020
22:55

Lütfü bey bu bir suistimaldir,hukuken hakkınızı ararsanız tazminat alabilirsiniz. Size yapılan saygısızlığı cezasız bırakmayın derim,tabi ki cesaret gösterirseniz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,62
Murat
24.02.2020
20:08

Hep öyle olur, birisi canla başla uğraşır, yapar eder sonra ensesi kalın sözüm ona devletin uhdesinde ki idareci konumundaki yetkisini kullanıp emekçinin emeğini çalarlar ve yukarıdakilere görevini layıkıyla yapan olarak şaklabanlıklarına devam ederler.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,79
Sahtekarlık artık geleneksel bir moda
24.02.2020
13:59

Lütfi Bey haklı.Emeğe saygısızlık yapanlar haksız.Veznedarın para çalması gibi.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,71
Fethi Sönmez


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.