İyi Parti Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

İyi Parti Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizel, Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, beraberlerinde İYİ Parti il Başkanı Yunus Özay Er, merkez ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte sel felaketinin yaşandığı Cumayeri ve Akçakoca ilçelerini ziyaret etti. 

İlk durakları Cumayeri olan heyet, ilçe başkanı Alibaba Rahman Gürsoy eşliğinde il ve ilçe teşkilatı tarafından hazırlanan, giyecek, ısınma, temizlik ve sudan oluşan kolileri selzedelere dağıttılar. Sel bölgelerinde inceleme yapan İYİ Partililer, Cumayeri Belediye başkanı Mustafa Koloğlu'nu ziyaret edip bilgi aldılar.

Cumayeri'nden sonra Akcakoca'ya hareket eden partililere burada Akçakoca İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum eşlik etti.

İYİ Parti heyeti, afetzedeler için düzenledikleri bağış kampanyaları neticesinde toplanan çeşitli malzemeleri, afet bölgesindeki ihtiyaçlı alilere dağıttılar.

Afet bölgesinde incelemede bulunan İYİ Partililer, daha sonra Akçakoca İlçe Başkanlığına gelerek burada basın mensuplarına bir açıklama yaptılar.

 İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Yavuz Temizel, yaptığı açıklamada, “Bu bir doğal afet, bunu engelleyebilecek teknolojiye sahip değiliz. Rabbim böyle bir afeti bizlere bir daha yaşatmasın” dedi.

 “Bu tür doğal afetlerin öncesi ve sonrası var” diyen Temizel, “öncesi ile ilgili çıkartılması gerekilen bazı dersler var ama asıl önemli olan devletin bu saatten sonra yapması gerekenlerdir” ifadesini kullandı.


Temizel konuşmasının sonunda şunları söyledi:

“Acilen o bölgemiz afet bölgesi ilan edilmelidir. Buradan ayrıldığımızda genel başkanımızla istişare yaparak mecliste acil oturum yapılmasını sağlayıp, buranın afet bölgesi olması için çalışmalar yapacağız. İnşallah iktidar kanadı da bu meseleye sadece ekonomik boyutu ile değil, sosyo-kültürel boyutu ile bakar ve ivedilikle bu mesele çözülür.” 
 Temizel, “Meclis tatilde olabilir. Gruplar çalışıyor. Tüm siyasi partilerin grupları birlikte hareket ederse bu mesele kısa sürede halledilir” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.