Düzce Siyaseti İçin Ümit Verici

Düzce Siyaseti İçin Ümit Verici

Düzce Siyaseti İçin Ümit Verici

İyi parti il başkanı Yunus Özay Er, İYİ Parti Meclis Üyelerinin vermiş olduğu "2014 - 2019 Yılları arasındaki tüm ihaleler ve tüm hesaplar incelensin inceleme için her partiden en az bir üyenin bulunacağı bir komisyon kurulsun " önerisinin kabul edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Düzce'de artık siyasetin değişmesi gerektiğini her ortamda ve her söylememizde dile getirmeye çalıştık ve şunu büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki artık Düzce’de siyaset adım adım değişiyor, halk ile birlikte ve olabildiğince sağlıklı iletişime açık bir biçimde yapılıyor. Buna öncülük yapan belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza ve genel manada emeği geçen tüm siyasilere teşekkür ederim" dedi. 


İyi parti belediye meclis üyelerinin Ağustos ayı meclis oturumunda verdiği 2014 - 2019 Yılları arasındaki tüm ihaleler ve tüm hesaplar incelensin inceleme için her partiden en az bir üyenin bulunacağı bir komisyon kurulsun " önerisinin diğer meclis üyelerinin desteğiyle   oybirliği ile kabul edildiğini belirten Er, " Meclis üyesi arkadaşlarımız geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan meclis toplantısında da bu önergeyi vermişlerdi ancak kabul edilmemişti. Ağustos oturumunda aynı öneriyi, İyi Parti meclis üyelerimiz tekrar dile getirdi. Çünkü bu konu Düzce için çok önemli. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda o dönemlerde yapılan ihalelerde bir takım olası yanlışlıklar tespit ettik. Aynı dönemde yapmış olduğumuz detaylı çalışma ve gözlemlerimiz de yine bir yıl gibi bir sürede başkanlık yapan Dursun Ay döneminde belediyenin borcunun ortalama 250 milyon lira arttığını ancak ortada bu borcu karşılayan bir yatırımın olmadığı kanaatinin bizde oluşmasına sebep oldu.  Bu nedenle özellikle bu sürecin incelenmesini ve kamuoyunun aydınlatılmasını, gerek gerçeklerin ortaya çıkıp kimsenin hâksız yere töhmet altiynda kalmaması gerekse de gerçeklerin toplumun bilgisine sunulması adına ısrarla talep ettik" dedi. 


Er, "Derdimiz hiç bir zaman bağcıyı dövmek olmadı. Biz Düzcemize, Düzceli kardeşlerimize bir söz verdik. Onların haklarını mecliste en iyi şekilde koruyacağız. Bu nedenle de geçmişe dönük bu inceleme çok önemli. Hepimizin kafasındaki soru işaretlerinin kalkması açısından bu incelemeleri yapması için kurulacak komisyona hem vicdani hem de hukuki anlamda büyük bir görev yüklenecek" dedi. 

 

Er, 2014 - 2019 Yılları arasındaki tüm ihaleler ve tüm hesaplar incelensin inceleme için her partiden en az bir üyenin bulunacağı bir komisyon kurulsun " önerisine destek veren Ak Parti, MHP ve CHP meclis üyelerine ve bunu sağlayan tuym siyasi parti yöneticilerine teşekkür ederek, "Siyaset artık yavaş yavaş değişiyor. İktidar ve muhalefet partileri Düzcemizin çıkarları doğrultusunda ortak hareket etme refleksi gösteriyor. Bu refleksin gelişmesindeki katkılarından dolayı başta partimiz meclis üyelerine ve diğer parti meclis üyelerine teşekkür ederim"dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.08.2019
21:07

Çok yerinde bir girişim. Kutluyorum.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,14
Ali Özkal


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.