İYİ Parti Evsel Atık Parasına Karşı Çıkıyor

İYİ Parti Evsel Atık Parasına Karşı Çıkıyor

Mayıs ayı başında yapılan meclis gündemine İYİ Parti grubu tarafından getirilen evsel atıklar alı9nmasın önerisi AK Parti ve MHP grubu tarafından oy çokluğuyla red edilmiş ve gündeme bile alınmamıştı. Ancak evsel atık paraların alınmamasını isteyen İYİ Parti meclis üyeleri, işin peşini bırakmıyor.
Su faturalarına ek olarak konulan ve her faturada tahsil edilen evsel atıklarla ilgili olarak Mayıs Ayı Belediye Meclis oturumunda İYİ Parti grubu öneri vermiş ve evsel atık bedellerinin alınmamasını istemişti. Bu öneriye karşın kanunda bu bedellerin alınması gerektiği vurgulanarak AK Parti ve MHP grupları tarafından öneri red edilmişti. 
Öneride haklı olduklarını dile getiren İYİ Parti grubu önerisinin peşini bırakmıyor. Evsel atık bedellerinin 3 madde altında toplandığını belirterek, evsel atıkların toplanması, depolanması ve bertarafı için ayrı ayrı kalemlerde toplanan bedellerden tesis olmadığı için toplanan bertaraf bedelinin alınmaması gerektiğini belirten İYİ Parti meclis üyeleri, gerekirse mahkemeye başvuracaklarını dile getirdiler. 


İyi Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Ender Çakar, yaptığı açıklamada; “Düzce Belediyesi katı atıkları ayrıştırmıyor. Ayrıştırmadığı halde vatandaşlardan böyle bir tesis varmış ve çöpler ayrıştırılıyormuş gibi ücret alınmasını doğru olmadığını mecliste dile getirdik. Bizim önergemizi red ettiler. Daha sonra hukuk yolunu kullanmak üzere avukatlarımızla görüşmelerimizi yaptık. Onlardan aldığımız cevap ise hukuken bu ücretin alınmasının doğru olmadığı şeklinde oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ile bu konuyla ilgili görüşmeye gideceğiz. Bu konuda görüşlerimizi ileteceğiz ve belediyenin yapması gerekenleri kendilerine söyleyeceğiz. Eğer alınmaya devam ederse bizde bunu mahkemeye taşıyacağız” dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ise yaptığı açıklamada; “Etik siyaset yapacağız demiştik. Aldığımız karar gereği belediyeden bu konuda görüşlerini ve bilgilerini almamız gerekiyor. Bizde bu bilgileri alabilmek için randevu talep ettik. Bu görüşmelerimiz sonrasında doğru bilgilerle kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirerek, önergemizin arkasında durmaya devam edeceğiz”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.