İyi Parti'den Basın Açıklaması

İyi Parti'den Basın Açıklaması

İyi Parti'den Basın Açıklaması

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er tarafından geçtiğimiz Belediye Meclis toplantısında İyi Partili Meclis Üyelerinin verdiği önergeler ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada ; 

İyi Parti Belediye Meclis üyeleri 10 Haziran 2019 da yapılan belediye meclisi toplantısında aşağıdaki önergeleri vermişlerdir.
 
1) Rabia heykelinin kaldırılması ile alakalı plebisit ( referandum – halk oylamasi) yapılması ve ilgili konunu ile ilgili kararı Düzce halkının vererek nihai sonuca ulaşılması ve kamuyou gündeminden düşürülmesi ile alakalı önerge verilmiştir. İlgili önergeye Iyi Parti ve CHP meclis üyeleri kabul, AKP üyeleri red , MHP üyeleri ise çekimser oy vererek önergenin gündeme alınması reddedilmiştir.
2) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve spor Bayramı'nda Belediye tarafından kentin çeşitli yerlerindeki billboardlara verilen ilanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağının bulunmamasının kamuoyunda yaratmış olduğu hoşnutsuzluk dile getirilmiş, tarafımızca herhangi bir kötü niyet aranmamakla beraber bundan sonraki billboard çalışmalarında daha hassas davranılması gündeme getirilmiştir.
3) 19 Mayıs ve 23 Nisan gibi Milli bayramlarda Belediye Başkanı Sayın  Faruk Özlü'nün törenlere katılmaması bir soru önergesi ile gündeme getirilmiş, bundan sonraki törenlere katılmasının Düzce nezdinde yaratacağı memnuniyet dile getirilmiştir.
4) Belediyemize bağlı YEYPAŞ bünyesinde çalışan Erguvan Tesislerinde AKP tarafından Ramazan ayında düzenlenen iftarların ödemelerinin ve fiyatlandırılmasının ve nasıl yapıldığının , her ne kadar YEYPAŞ meclis denetimi dışında olsa dahi, Düzce Halkı tarafından bilinmesi gerektiği ve gündeme alınması önerilmiş, fakat Meclis çoğunluğu tarafından reddedilmiştir.
5) Sayın Faruk Özlü'nün  belediye başkanı olmasının ardından oluşmuş olan ve ilgili kişilerin maaş almayacaklari beyanı ile gündeme taşınan danışmanlarının belediye başkanı ile birlikte  basına vermiş oldukları fotoğraflar ve yerel televizyon kanallarında ve yazılı basında yapmış oldukları açıklamalar hükmi bir şahsiyete kavusmalarina sebep olmuştur ve bu durumun ileride ortaya çıkaracağı sonuçlar göz ardı edilemez birer gerçektir. Bu noktadan hareketle, İYİ Parti grubu bu danışmanların Belediye Başkanına verdiği ve vereceği bilgiler çerçevesinde alınacak kararların ve neticesinde ortaya çıkabilecek maddi ve manevi olası zararların hukuki sorumluluğunun kime ait olduğunun gündeme alınması teklifimiz Meclis çoğunluğu ile reddedilmiştir.
6) Geçmişte parklarda yapılan işlemlerin hukuki sorumlularının belirlenmesi ile alakalı önergemiz de işleme alınmamıştır.
İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ifadelerine yer verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.