10 Aralık’ta Uluslararası Turnuvaya Gidecekler

10 Aralık’ta Uluslararası Turnuvaya Gidecekler

Antalya’da 35 ülkeden muaythai sporcularının katılacağı turnuvaya Düzce’den katılan 5 sporcuları antrenörleri çiğ köfte ile uğurladı. Uzun süredir bu şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen sporcular ise çiğ köfte partisi ile moral kazandıklarını söylediler.

Avrupa ve Türkiye Muaythai Federasyonları ortaklığında 10 – 15 Aralık tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan EMF Open Cup 2019 uluslararası turnuvaya 35 ülkeden muaythai sporcuları katılacak. Kupa için Düzce’de de sporcular çalışmalarını tamamlayarak turnuva gününü beklemeye başladı. Antrenman programının son gününde turnuvaya katılacak 5 sporcu için Muaythai antrenörü Muhammet Bişgin, çiğ köfte partisi verdi. İçlerinde milli muaythaicilerin de olduğu sporcular için elleriyle çiğ köfte yoğuran Muhammet Bişgin, hazırlanan çiğ köfteleri de elleriyle sporcularına yedirdi.

 Çiğköfte partisi ve turnuva hakkında bilgiler veren Muhammet Bişgin; “Bugün burada Milli takım oyuncularımızla birlikte Antalya’da yapılacak olan EMP Avrupa Muaythai Şampiyonasına gidecek sporcularımız toplandık. Şampiyona 10-15 Aralık tarihinde yapılacak. Bu şampiyonaya kulübümüzden 5 sporcumuz ile katılacağız. Hem milli sporcu adayı olarak katılacak sporcularımız var. Hem milli takım daveti olarak katılacak sporcularımız var. Hem onlara moral osun istedik. Gitmeden öncede çiğ köfte etkinliği yapalım istedik.

Sporcularımızın morallerini yükseltip kaynaşma günü yaptık. Çokta güzel bir gün oldu. Uluslar arası Avrupa Kupası şu an Muaythai Federasyonunun 3. büyük kupası. Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve bu kupa. Yaklaşık 30-35 ülke katılacak. Sporcularımızı o kupaya götürüp hem milli olmalarına yardımcı olmak hem de deneyim kazanmalarına fırsat tanıyacağız. Sporcularımız bu gün çiğköfte yiyerek kilo alıyorlar ama daha 1 hafta var. Orada da kilolarını verdiririz. Sporcularımız başarılı. Altyapıları da iyi. Şampiyonada da yabancılarla iyi mücadele edip bayrağımızı dalgalandıracaklarına inanıyoruz” dedi.

Şampiyonaya katılan 5 Türkiye 2 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu Hasan Çetin;

“Şampiyona yolunda yorulduk, yıprandık. Sabahları kalktık koşumuzu yaptık. Elimizden geldiğinde yoğun bir şekilde hazırlanmaya çalıştık. Bu şekilde yorulduk. Stres atmamız lazımdı. Hem yoğurduk hem yaptık. Bu şekilde motive olduk” dedi.

Şampiyonaya gidecek olan sporculardan Liva Şahin ise; “İlk defa şampiyonaya gideceğim. Heyecanlıyım. Muhammet Hocamız ve Siraç ustamız sağolsun. Çiğköfte yoğururken güçlendik. Çok sıkı şekilde çalışıyoruz. İnşallah devam gelir. Çiğ köfteleri de kollarımız güçlü olduğu için güzel yoğurduk” dedi.

 Çiğ Köfte partisine katılarak turnuvaya giden sporcularla bir araya gelen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ise; “Sporcularımıza başarılar dilerim. Düzceli gençler özellikle muaythai gibi sporlara meraklı gençler. Bu sporlar Düzce’de geçen gün sporcu sayısı artarak gelişiyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yıllardır kebap ve çiğ köfte yapan Siraç Usta ise hayatında ilk defa sporcuların şampiyonaya çiğköfte yedirerek uğurladığını dile getirerek; “Ben yıllardır kebap ve çiğ köfte yapıyorum. İlk defa uluslararası şampiyonaya giden sporcuları çiğ köfte ile uğurluyorum. Allah yollarını açık etsin. İnşallah bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırırlar” dedi.

Avrupa ve Türkiye Muaythai Federasyonları ortaklığında düzenlenecek turnuva 10-15 Aralık tarihleri arasında yapılacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.