Tiyatronun İki Duayeni Yeniden Buluştular

Tiyatronun İki Duayeni Yeniden Buluştular

Düzce’de son dönemde tiyatro denilince akıllara gelen iki isim. Nurullah Çelebi ve Selçuk Develi. Düzce’nin iki tiyatro duayeni Selçuk Develi Tiyatrosunda bir araya geldiler. Nurullah Çelebi, sinemada son yıllarda en çok gişe yapan filmde, yakaladığı başarının ardından Selçuk Develi Tiyatrosu ile küs olduğu Düzce’de yeniden tiyatro ile çalışacak. 


Düzce’de sanat, tiyatro denilince Celil Yağız, Akif Çodur gibi isimlerin ardından akıllara gelen iki isim Nurullah Çelebi ve Selçuk Devlei, Selçuk Develi Tiyatrosunda bir araya geldiler. Selçuk Develi Tiyatrosu tarafından sahnelenen “7 Kocalı Hürmüz”oyunuyla kapalı gişe oynayan oyunda sanat Yönetmeni olan Nurullah Çelebi ve Selçuk Develi, dev prodüksiyonun Düzce’de bir ilk olacağını belittiler.

Çelebi ve Develi ayrıca Düzce’de sanat ve tiyatro üzerine de açıklamalar yaptıklar. 
Selçuk Develi Düzce’de tiyatro yapmayı anlatarak; “ Düzce’de tiyatro yapmak keyifli, Seyircisi anlamında Düzce’de tiyatro yapmak keyifli. Düzce’de iyi birt tiyatro seyircisi, izleyicisi var. Oyunlar sergilendikçe geliyorlar. Düzce’de yoksa yakın şehirlere gidiyorlar. Altyapı ve teknik imkanlar noktasında ufak tefek sıkıntılar yaşansa da o konuda iyi” diye konuştu.

 

Uzun süre sonra ilk defa dev prodüksiyon
Selçuk Develi Ararlık ayı içinde sahnelenmeye başlayan ve ilk üç seansı kapalı gişe oynayan “7 Kocalı Hürmüz”ü de anlatarak oyun hakkında bilgiler verdi. Develi; “Düzce’de çok uzun süre sonra ilk defa büyük produksiyonda oyun oynanacağı bir organizasyonumuz olacak. 24-25 kişilik bir oyuncu kadrosunun sahne alacağı 7 Kocalı Hürmüz’ü sergileyeceğiz. Profesyonel manada sergileyeceğiz. Bu ne demek. Provasıyla, telifiyle, yasal izinleriyle alt yapısıyla bir5 tiyatroda olması gereken ne varsa bunları oldurmaya çalıştık. Seyircinin ilgisi büyük. 18 Aralık için gişemiz açık. Düzce’de profesyonel manada biraz daha iyi şeyler olsun, bizlerde bizlerden sonrakilere faydalı olalım diye çalışmalar planladık. İlk tiyatro turnemize 1992 yılında başlamıştık. Nurullah Çelebi ile birlikte başlamıştık. 5-6 yıl birlikte çalıştık. Sonra Nurullah Beyin Sinema gibi başka çalışmaları oldu, haliyle yollarımız ayrılmıştı. Bu sene Selçuk Develi Tiyatrosu olarak işbirliği yaptık ve hem fiilen yanımızda hem de sanat danışmanı olarak yıllar sonra da Nurullah Çelebi ile beraber tiyatro sahnesinde Düzcelilerin karşısına çıkacağız. Onunda dokunuşlarıyla tecrübesiyle tekrar izleyicinin kaqrşısında olacağız. Bizde sonra tiyatro yapmaya çalışan genç arkadaşlarımıza da elimizden gelen imkanlarla destek olmaya çalışacağız. 7 Kocalı Hiürmüz oyunumuzda da çok keyifli, neşeli dakikalar geçirecek izleyenler. Oyunumuza bitin Düzcelileri bekliyor, davet ediyoruz. Ancak oyunumuzun ilk 3 senası doldu. Oyunumuzu izlemek isteyenler 18 Aralık tarihindeki oyunumuz için bilketlerini alabilirler. Biletlerin alınabileceği yerleri ise sosyal medya hesaplarımızdan belirttik. 18 Aralık Salı Günü çok sınırlı sayıda yerimiz kaldı.Duruma göre Ocak ayın da devam edeceğiz ama bu sene için oyunumuz 18 Aralıkta son defa perdesini açacak. 18 Aralık Salı günü Belediye Kültür Merkezi saat 19.30’da oyunumuz başlayacak” dedi.


“Küslüğümü sona erdirdim”
Son dönemde sinemada hasılat rekorları kıran filmlerde rol alan ve Türkiye ve Dünyada ciddi hayran kitlesi olan Nurullah Çelebi ise Düzce’de sanata ve tiyatroya bakışı değerlendirerek, gelecek nesillere kaliteli tiyatro bırakmak için çalışacağını ifade etti. Nurullah Çelebi; “Ben Düzceli sanatçıyım ama Düzce’de uzun yıllardır sanat yapmıyordum. Bir küslüğüm var. Eskiden salon yoktu. Bir tane salon vardı ve bütün et5kinlikler orada olurdu. O salonun sorunlarından bıkmıştık. Prova yapacağız ya da oyun yapacağız. Resmi programlar ve diğer işler nedeniyle oyun günü iptal olduğu dönemler bile oldu.  Sen biletini davetiyeni dağıtmışsın oyun iptal oluyor. Böyle şeylerde oldu. Küsmüştüm ama baktım ki kime küsüyoruz. Gençliğe yazık. Ben tiyatroyu her yerde oynayabilirim. Ama her yerde oynamak önemli değil yetiştiğin yerde oynamak önemli. Bizim burada çocuklara, gençlere hiç hizmetimiz olmayacak mı? İşte bu amaçla yıllardır tanıdığım Selçuk Develi’nin çok güzel bir uğraşı var. Bu amaçla Selçuk Develi’nin tiyatrosunun provalarına gittim. Bir baktım ki 24 oyuncu sahnede teknik ekiple birlikte 30-35 kişilik bir ekip. Harika bir ortam. Bayıldım. Hem onları tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Düzce’de ki tiyatro gruplarına destek vermeye hazırız. Yeter ki insanlar bize gelsin bizden bir şeyler istesinler. Bu arada Celil Hocama, Akif Hocama ve Ogün Danış’a rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Düzce’ye onların çok katkıları var. Bayrağı onlardan devraldık. Onların yokluğunu hissettirmememiz lazım. O nedenle de var gücümüzle çalışacağız. Bizde elimizi taşın altına koyuyoruz. Yakında bizde Selçuk ile beraber çocuk oyunumuz var. Yılbaşından itibaren. Çocuk oyunumuzla beraber bende sahneye çıkacağım ve en sevdiğim şeyi yapacağım. Kaliteli bir tiyatro seyircisi var Düzce’de. Dışarıdan tiyatro oyunu getiren arkadaşlara da sitemim olacak Yetkililerin ve kurumlarında bu işi yapması lazım. Devlet tiyatroları bu şehre neden gelmez” dedi.

“Diğer Şehirler Tiyatroyu Eğitimde, Düzce Eğitim Dışında Müteaala Ediyor”
Selçuk Develi; “Mallesef eğitim camiası tiyatroyu eğitim içinde mütaala etmiyor. Oysa tiyatro eğitimin bizzat kendisi. Turneye gittiğimizde aldığımız izinlerde oyunun eğitim içinde müteaala edilmesi diye yazarlar. Oysa Düzce’de maalesef eğitim dışında gibi bir algılar var. Eğitim öğretimi aksatmamak kaydıyla diye izinler veriliyor. Öğretmenler, veliler ve öğrencilerin istediğini biliyoruz. Öğrenciler özellikle çok istiyor. Her öğrencinin anısında gittiği bir tiyatrodan bir sahne bir bölüm vardır. Düzce’de tiyatro yapan arkadaşların eksik,   gedik neleri varsa bizler tamamlamaya hazırız. Sanat ve tiyatro bizim vazgeçilmezimiz. Özel hayatımızdaki tutumlar, davranışlar, sevdiklerimiz, sevmediklerimiz vardır. Bunları bir kenara bırakıyoruz. Tiyatro söz konusu olduğunda kimseye önyargılı değiliz. Tiyatro söz konusu olduğunda herkese yardımcı olmaya hazırız” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.