Trabzon Devlet Tiyatrosu "Baba" Oyununu Sergileyecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Baba" Oyunu Sergilenecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen önemli tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Düzce Belediyesi  ve Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliği ile Trabzon Devlet Tiyatrosu "Baba" isimli oyunla Düzcelilerle buluşacak. Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Orijinal Metin Yazarı August Strindberg olan ve Çevirisi A. Turhan Oflazoğlu'na ait, Yönetmenliğini ise Bilge Emin'in üstlendiği tek perdeden oluşan tiyatro oyunu ile 28 ve 29 Ocak tarihlerinde Celil Yağız sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak. Bir aile hikayesini anlatan tiyatro oyununu izlemek isteyenler Öğrenci için 6 TL, Siviller için ise 9 TL olan biletleri Kültür Merkezi Gişesinden, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ya da Mekan kafe'den satın alabilir.

Oyunun Konusu:

Evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki bir güç savaşına dönen Laura ile Yüzbaşı Adolf, bu kez savaşlarını kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzusu üzerinden sürdürmektedir.

Yüzbaşı, kızını evdeki tüm dominant kadınlardan uzakta, şehirde okutarak öğretmen olmasını isterken; Laura, kızının yanında kalıp sanat eğitimi alması konusunda ısrarlıdır. İsteklerini gerçekleştirmek konusunda bu kez inanılmaz bir yola başvurur: Yüzbaşı'nın akıl sağlığının yerinde olmadığına dair şaşırtıcı durumlar yaratarak, etrafındaki herkesi manipüle eder. Yılların getirdiği intikam duygusuyla son bir hamlede bulunur ve kızının gerçek babası olmadığını söyleyerek, Yüzbaşı'nın içine ölümcül bir şüphe salar. Bu şüpheyle sinirsel ataklar yaşattığı kocasına deli gömleği giydirterek, aralarındaki ezeli savaşın galibi olmayı başarır. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.