Bıyık Düzce Şeffaf Belediyeciliği Görecek

Bıyık Düzce'yi Şeffaf Belediyeciliği Görecek

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık Tolga İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Alternatif  Bakış isismli programa konuk oldu.Düzce’de tarım ve hayvancılığı öne çıkaracağını söyleyerek seralar kuracağız dedi.

 

 Bu memlekette doğduk büyüdük burada ekmeğimizi kazanıyoruz. Eşimiz dostumuz sevenimiz çok. Halkımızın yüksek teveccühü bundan kaynaklanıyor. Ben 75 yaşındaki bir amcanın oğlu olmak için sizin gibi çok değerli kardeşlerimizin abisi olmak için geliyorum. Düzce’yi Düzcelilerle yönetmek için geliyorum. dedi.

 

KENT KİMLİĞİ YARATMAMIZ GEREK

2018 yılında sekiz milyon lira sadece çiçek parası vermiş Düzce Belediyesi. Bu dikilen 1 ay sonra 2 ay sonra ölen çiçekler için verilmiş bu para. Mücbir sebep ile ihale yapılıyor. Acele bir ihale olması gerekiyor hemen yapılıyor. Bütün ihaleler adrese teslim yapılmış. Girecek belli alacak belli bu şekilde ihaleleler yapılmış. 1 yılda 8 milyon TL vermişmi? Madem 8 milyon ya bu iş bir sene çiçek ekmeyelim dedim. 1 milyon TL’ye halkımıza seralar kuralım halkımız yapsın biz gidip onlardan satın alalım. Ürettirmek için uğraşacağız. Seralar kuracağız. Çiçekleri orada yetiştireceğiz ve halkımız para kazanacak. Ekonomik kriz var. Bundan üst düzey etkilendi. Esnaf kan ağlıyor. Çiftçide bir şey yok hayvancılık ölmüş. Biz bunları canlandırmamız lazım. Düzce tarım kentimi değil, turizm kentimi değil, sanayi spor değil hiç bir şey değil. Kent kimliği oluşturulmamız. Manisa örnekli verelim yüksek teknolojili fabrikalar var sanayi şehri. Turizm varmı yok. Bu güne kadar idare edenler Düzce’yi düşünmemişler. 50-6* bin saat kulesini 700-800 bin TL’ye yaparsanız 1-2 bin liraya kiralanakaca arabayı 4-5 bin liraya kiralarsanız kaybedersiniz. Düzce belediyesinde çalışan işçiye yüksek maaş ödeyebilirseniz döngü döner. Bana diyorlarki 1300 kişi çalışıyor. Bunu aşağıya çekecekmisiniz diyorlar. Bankamatik memurluğu istemiyoruz biz. Biz bunu 3.000’e çıkartmaya çalışalım. Ama üreten bir belediye olalım. Önümüzdeki dönem bunların hepsine son vereceğiz.

 

ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Ben aynı zamanda TSO meclis üyesiyim. Nigar Demircan hocam rektör TSO başkanı Tuncay Şahin oda Düzce’de esnaf şimdi geçen nigar hocamın yanına gittiğimizde çok güzel şeyler kouştuk. Nigar hoca düzcemizin yetiştirdiği çok önemli bir bilim insanı. Bizim rektörümüz çok başarılı. Nigar hocam üzerine koyarak devam ediyor. Düzce Belediyesi ile yeni bir protokol imzalanmış. Daha yeni. Düzce Üniversitesi orman fakültesi diyorki dikilmemesi gereken ağaçlar dikiliyor diyorlar. Kimse sormadımı ne dikmeliyiz demedi mi.

 

AK partili vekiller için söylüyorum. Cumhur  ittifakının 3 milletvekil ivardır. Biz cumhur ittifakının 3 milletvekili ile Allah nasip ederse her türlü kapılarını aşındıracağız. Bu anlamda da iki tane kapımız var. Bir cumhurbaşkanlığı kapımız diğeri liderimiz Dr. Devlet bahçelinin kapısı. Kimse kimseye bedava para vermez. Sizin iller bankanasından alacağıznız pay bellidir. Çalışkan bir adamsanız proje üretebiliyorsanız ürettiğinizin karşısında para alırsınız. MHP olarak, Düzce’ye çok daha yüksek para getirebiliriz.

 

TARIM VE HAYVANCILIĞI,SERACILIĞI ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Mahallelerde hayvancılık yapamıyoruz yasak. Düzce Belediyesi sınırları içerisinde 56 mahallede hayvancılık yapmak yasak. Yapmıyorlarmı yapıyorlar. Komşunuz şikayet ederse yapamazsınız. Tarım bizim için önemli. Seracılığı yaygınlaştıracağız. Seralarda önemli şeyler yetiştireceğiz. Adam sera yapmış sadece marul ekiyor. Biz tarım il müdürlüğünden alacağımzı destekle hangi ürünü hangi zamanda yaparsak daha pahallı olur. Hangi toprak daha iyi bunlarla alakalı çalışma yapacağız. 3 tane önemli projemiz var. Ne diyoruz kadın emeği pazarı kuracağız .Darıcı mahallesinde ki bir annem topladıysa marulunu masaya koyacak satacak gidecek. Malları sattığımız yerler tabladır. Kimsenin tapulu malı olmayacak. Gelecek sadece Perşembe pazartesi değil haftanın her günü getirecek satacak gidecek. Özellikle köylünün cebine para koymazsak ticarette sıkıntı olur. Biz sadece tarımda fındıkta senede 1 kere para alıyoruz. En önemli sorun fındık. Kötü giderse sorun oluyor. Sonradan mahalle olan köylerimizde özellikle tarım alanlarını değerlendirmemiz lazım. Kadınlarımıza değer vermemiz lazım.

 

Cumhur ittifakına biz avantadaj veya dezavantaj demiyoruz. Bizim için beka diyoruz. Siyasi bir rant olarak kullanmıyoruz. Baktığınız zamna Düzce Belediyesine adaysınız her siyasi partiden seçmenimiz var. MHP şu anda yukarda, MHP’ninde bir adayı var ak partininde adayı var. Bize avantaj sağlarmı deza avantaj sağlarmı diye bakmıyoruz. Yukardada bakmıyorlar.ifadelerine yer verdi.

 

MECLİS ÜYELERİNDEN İSTİFA EDEN YOK

Programa ilgi oldukça yüksekti.Sosyal Medya üzerinden 1400 aşkın yorum yapıldı.Bir soruda meclis üyelerinden istifa eden üyeler olduğu sorulunca Programa meclis üyesi adayı Hilal Kaşkır telefonla bağlanarak tüm meclis üyeleri ve teşkilatımızla bir bütün olarak 31 Mart seçimlerini kazanmak için çalışıyoruz bir problem yok dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.3.2019
16:39

Kent kimliği kazandırma gerekliliğini Celal beyden duymuştuk. İşi ehillerine vericez az kaldı..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,82
Tanıdık geldi


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.