Turizm Merkezi Olabilirdi Ama…

Turizm Merkezi Olabilirdi Ama…

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin en çok güvendiği komutanlarından olan Düzce’yi Türk topraklarına katan Konuralp Gazi’nin türbesi görenlerin yüreğini sızlatıyor. 2 yılı aşkın süredir inşaatı bitmeyen, Konuralp Gazi’ye Düzce’nin vefası da türbenin içler acısı halini görenler tarafından sorgulanıyor. Bütün bunların yanı sıra bugünlerde başlayan “Kurtuluş Osman” dizisinde Düzcelilerin yüreğini kabartan Konuralp Gazi’nin isminin yer aldığı bölgede, Türbesinin yıllardır yapılamamış olması da Düzce’nin turizm merkezi olması yolunda ne kadar ciddi çalışıldığını da gözler önüne seriyor.

Osmanlı Devletinin kurucusu Orsman Gazi’nin en çok güvendiği komutanlarında olan aynı zamanda Düzce, Adapazarı ve Bolu’yu Türk Topraklarına dahil eden Konuralp Gazi bugünlerde devlet kanalında yayına giren bir dizi ile yeniden ülke gündemine geldi. Osmanlı Devletinin en iyi komutanlarından olan Konuralp Gazi’ye fatihi olan Düzce’de yapılan vefasızlık yürekleri sızlatıyor. 2 buçuk yıl önce başlayan restorasyon çalışmaları yarım kalan ve bu şekilde Konuralp’i gezmeye gelenleri Konuralp Gazi’nin türbesinde kapıları sökülmüş ve yerine sadece içerden dayanmış tahtalar karşılıyor. Ayrıca camları da olmadığı için türbe içine girmekte oldukça kolay. Konuralp gazi’nin türbe içinde olması gereken sandukası ise restorasyon çalışmaları bitirilemediği için muhafaza altında tutuluyor.

Turizm merkezi olabilirdi ama…

Oysa yapılacak çalışma ile bugünlerde ülke gündeminde olan Konuralp Gazi’nin türbesi bitirilebilir ve insanların Konuralp Gazi’nin adını taşıyan bölgeye gelmesi sağlanabilirdi. Bu çalışmalardan uzak kaderine terk edilmiş türbe ile Düzce’nin tu8rizm merkezi olması yolunda çalışmaların ne kadar ciddi ilerlediği de bir kere daha gözler önüne seriliyor.

Fethettiği topraklar böyle teşekkür ediyor

Düzce’nin Bizanslardan alınarak Türk Toprağı yapılmasında ve dünyaya hükmeden Osmanlı Devletinin büyümesinde büyük katkıları olan Konuralp Gazi’nin kurtardığı Türk ve Müslüman yaptığı topraklar, 2 buçuk yıldır bitirilemeyen türbesi ile teşekkür ve vefasını da bir kere daha göstermiş oluyor.  

Konuralpliler ise Türbenin 2 buçuk yılı bulan restorasyon çalışmalarında halen sona gelinememesi nedeniyle içlerinin acıdığını belirterek, türbenin bitirileceği günü sabırsızlıkla beklediklerini dile getiriyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.