Kasapoğlu Merak Edilenleri Yanıtladı

Kasapoğlu Merak Edilenleri Yanıtladı

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Açıklamasında son günlerde Konuralp ilçesi Beçi mevkiinde bulunan esnaflara tebligat gönderilmesinde, pazaryerlerindeki düzenlemelere kadar birçok konuya yer veren Kasapoğlu, Düzce için çalışmaya her daim devam ettiklerini belirtti.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce TV’ye özel açıklamalarda bulunarak Düzce’de yürütülen çalışmalar hakkındaki son durumu açıkladı. 

Kasapoğlu açıklamasında Konuralp ilçesi Beçi bölgesindeki kafelere geçtiğimiz günlerde gönderilen tebligatların esnafın yasal anlamda bir dayanağı olması gerektiği için gönderildiğini ifade etti. Bunun yanında şehrin estetiği açısında bu uygulamaların daha etkili ve faydalı olacağını da sözlerine ekleyen Kasapoğlu konuşmasının devamında Düzce’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Mevcut Kullanımlar Yasal Dayanağa Bağlanmış Olacak”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Konuralp Beçi bölgesindeki sundurmalara yönelik gönderilen tebligatlar hususunda şu açıklamalarda bulundu:

“Biz geçtiğimiz günlerde bu tip yapı kullanımına sahip tüm bina sahiplerine tebligat gönderdik. Öncesinde kendimiz bir saha çalışması yapmıştık ve tespit ettiğimiz 204 tane sundurmaya aynı tebligatları gönderdik. Tabii bizim buradaki amacımız, normalde evet bunlara müsaade ediliyor fakat belediyede estetik kuruluna bir dosya hazırlanması gerekiyor ve teslim edilmesi gerekiyor.

Şu anda mevcut kullanımların büyük bir kısmı aslında bu dosyayı hazırlayıp estetik kuruluna teslim etmediği için biz burada mevcut kullanımları yasal bir dayanağa bağlayabilmek adına böyle bir çalışma yaptık. Burada istediğimiz şey şu bu tip kullanımlara ihtiyaç duyan tüm işletmeciler aslında belediyedeki işlemlerini tamamlasınlar sonrasında gerek bulundukları binadaki diğer hak sahipleriyle gerekse de vatandaşla veya diğer işletmecilerle herhangi bir problem yaşamamaları açısından böyle bir düzenleme getirelim dedik. Bunların tabii başka bir boyutu da var.

Kontrolsüz şekilde yağıldığında aslında şehrin estetiği açısından da çok sağlıklı bir silüet ortaya çıkarmıyor maalesef. Bu anlamda da bir düzenleme yapalım dedik. Belirli bir yapı cinsi tanımlayalım ve bu tanımladığımız çerçevede bu kullanımlara müsaade edelim dedik. Tabii iki haftalık bir sürecimiz vardı. Biz sene sonuna kadar evrak teslimlerini uzattık.

Yani 31 Aralık’a kadar biz evrak almaya yine devam edeceğiz çünkü vatandaşlarımızdan sürenin yeterli gelmediğiyle alakalı geri dönüşler oldu. Bizim aslında buradaki maksadımız tamamen işletmecilerin aleyhine bir durum ortaya çıkartmak değil tam aksine onlarında mevcut kullanımlarını daha sağlıklı şekilde yürütebilmesini aslında arzuladığımız için böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte konumlanacakları caddeler, yapı cinsi gibi belirli standartları da ortaya koyalım. Hem şehircilik açısından doğru bir model ortaya koymuş olalım hem de bu tipteki kullanıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza bir kolaylık sağlayalım, yasal anlamda da onların bir dayanağı olsun istedik. Şu anda evrak teslimi konusunda eksikleri olabilir vatandaşımızın. Biz bunları tamamlayın öyle getirin şeklinde bir cevap vermiyoruz kesinlikle. Kim ne kadar evrak tamamlayabilirse biz şu anda teslim alıyoruz. Aslında şunu da görmek istiyoruz, vatandaş hangi noktada zorlanıyor? Yani hangi evrakları teslim etmekte temin etmekte zorlanıyor bunu da görelim, bu çerçevede bir karar alalım istiyoruz.”

“Yol Açma Çalışmaları Devam Ediyor”

Fen İşleri Müdürlüğü olarak iş yükümüzün çoğunu yol açma çalışmaları oluşturuyor diyerek çalışmaların devam edeceğini belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda biz Fen İşleri Müdürlüğü olarak özellikle 20 metre ve üzerindeki kademeye sahip yolların açılma çalışmalarına hız verdik. Hatta iş yükümüzün çok büyük bir kısmını şu anda yol açma çalışmaları oluşturuyor diyebilirim. Çünkü biliyorsunuz şehir içi trafikle ilgili büyük problemlerimiz var. Onun için bu alternatif yollarımız özellikle bu yüksek kademeli yollarımızın faaliyete geçmesi bizim için çok önemli.

Akınlar Mahallesi tarafından başlayan bir yol açma çalışmamız var. Aynı zamanda güney tarafında da yine 25 metrelik Ağa Mahallesi tarafından açmaya başladığımız bir yolumuz var.

Aslında şehir içi trafiğine alternatif olabilecek hem kuzey hem güney bölümünde iki tane yol açma çalışmamız devam ediyor şu an. Yol açmanın farklı etapları var. Önce hukuki süreçte imar uygulamalarını tamamlamış olmanız gerekiyor. Bunlar zaten şu anda çok büyük oranda tamamlandı. Yolu açtıktan sonra asfaltlama çalışmalarımız da olacak. Eğer alt yapı ihtiyacımız varsa onlarında mutlaka yapılması gerekiyor. Bizim hedefimiz 2020 yılı içerisinde bu yollarımızı aktif şekilde kullanıyor olmak.

Şu anda şantiyemizde hem şirketimizin faaliyetleri hem de belediye müdürlüklerimizin faaliyetleri beraber yürütülüyor. Aslında burada biraz daha şirketlerin profesyonel şekilde çalışabilmesi biraz daha kurumsal bir yapıya kavuşabilmesi için hem kendi iç işleyişi bakımından hem de kentsel anlamda bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. İlerleyen süreçte de bize yerimiz yeterli gelmeyebileceği için alternatif bir mekan arayışına girdik. Burada biraz daha aslında iş bölümü konusunda sağlamak istediğimiz düzenlemeyi biraz da mekana yansıtalım istediğimiz için arayışımız oldu.”

“Düzce Kışa Hazır”

Yürütülen çalışmalar sonucunda Düzce’nin kışa hazır olduğunu ifade eden Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Biz iki hafta öncesinde Fen İşleri ve Su İşleri Müdürlüğümüzle gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Ekipman ve personel anlamında ortaya çıkabilecek ihtiyacın planlamasını gerçekleştirdik. Tabii meteorolojiden aldığımız haberler nispetinde planlamamızı güncelliyoruz. Ne zaman hava koşulları olumsuz olur ne zaman devreye girmemiz gerekir bu anlamda sürekli bu aylarda zaten hazırlıklı vaziyetteyiz.”

“Pazaryerleri İyileştirilecek”

Pazaryerlerinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalara da açıklamasında yer veren Kasapoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Pazaryerlerinin bütünüyle ilgili şu anda bir çalışma gerçekleştirdik. Çok büyük bir kısmı da tamamlandı çalışmamızın. Şöyle özetleyebilirim o çalışmamızı da; Şimdi bizim seçim öncesinde vermiş olduğumuz bir takım talepler vardı. Mahalle sözleşmelerinde özellikle vatandaşımızın pazaryeri talepleri vardı. Mevcut pazaryerlerinin iyileştirilmesine yönelik bir takım talepler vardı. Hem bunları içinde barındıran hem de bizim teknik olarak yaptığımız inceleme neticesinde pazaryeri ihtiyacı olduğuna dair kanaat getirdiğimiz yerlerde bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Şu anda mevcutta 6 tane pazaryerimiz var. Bunun sayısı 8’e çıkacak. Burada bir ölçeklendirme çalışması da yaptık. Yeni mevcuttaki pazaryerlerimiz hangi bölgelere hitap ediyor, ilerleyen süreçte nüfusun artmasıyla beraber ne kadarlık bir pazaryerine ihtiyaç duyacağız ve bunların fiziki anlamda nasıl daha konforlu hale getireceğiz bunları içeren bir çalışma gerçekleştirdik. Tabii ilk etapta bizim gündemimizde Aziziye Mahallesi’ndeki pazarımız olacak. Çünkü orası diğerlerinden faklı olarak aslında kent bütünlüğüne hizmet eden bir pazaryeri ve en büyük pazaryerimiz. Tabii bunları planlarken ortaya çıkabilecek çeşitli ihtiyaçları da dikkate alarak, otopark ihtiyaçlarını veya diğer fonksiyonlarla olabilecek ilişkilerini de değerlendirerek yeni bir pazaryeri planımız var. Bununda son aşamalarına geldik diyebilirim artık.”

Haber: H.DURNA-S.AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.