Dinçer’den YHT Açıklaması

Dinçer’den YHT Açıklaması

İYİ Partili Meclis Üyesi Erkan Dinçer, Düzce TV mikrofonlarına özel Yüksek Hızlı Tren açıklamasında bulundu. Dinçer, İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Düzce’den geçmesi için yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirterek konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını belirtti.

İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçer, İstanbul Ankara illeri arasında yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren Projesinin Düzce’den geçmesi için yürütülen çalışmalara İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı olarak destek verdikleri belirtti.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’a gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Dinçer, konunun İYİ Parti Grubu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınması için çalışacaklarını belirtti.

“YHT’nin Düzce’den geçmesi ekonomik açıdan daha karlı”

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçer, YHT projesi hakkında şu ifadelerde bulundu:

“Yüksek Hızlı Tren konusunda Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın girişimi ve Japonya’dan gelen bilim insanı Kakumoto’nun verdikleri bilgiler çerçevesinde değerlendirme fırsatımız oldu. Bu toplantıda Ayhan Bey’e şunu sordum, Ayhan Bey bu Yüksek Hızlı Tren projesi  ne kadar süredir söz konusu. 5 senedir gündemdeymiş bu. Fakat bende bunu ancak geçen hafta Bolu’da ki bir televizyon programı dahilinde öğrenmiş oldum. Duyduğum kadarıyla hayali bir proje denmişti bana. Fakat sonradan öğrendim ki bu proje zaten Mudurnu’dan geçen ve Ankara-İstanbul arasında direkt olarak uygulamalı bir proje. Yani Ankara’dan kalkan tren direkt İstanbul’a gidecek ve arada hiçbir yerde durmayacak. Bu şekilde bir projenin ekonomik olmadığını Kakumoto zaten söyledi çünkü Japonya’da hiçbir hatta hiç durmaksızın giden bir trenin olmadığını ve böyle bir projenin hiçbir ekonomik artısı olmayacağını söyledi. Kakumoto’nun bize tavsiyesi İstanbul ve Ankara arasında direkt giden böyle bir tren yaparsanız 46 bin yolcuyla bu işi gerçekleştirirsiniz ve ekonomik olmaz. Yüksek Hızlı Trenlerin ekonomik olması için 200 bin yolcuyu göz önüne alacak bir taşıma söz konusu olması gerektiğini söylüyor. Bu bakımdan baktığımız zaman, bu tren hattının Mudurnu’dan geçmesi ekonomik olması açısından zaten mümkün değil. Dolayısıyla Ankara İstanbul arasında Gerede, Bolu, Düzce, Sakarya, İzmit, Gebze’de de duran bir uygulamalı tren hattı yapılacak olursa bu sadece Düzce’nin geliri için değil Türkiye’nin geliri açısından da değerlendirildiğinde yapılması gereken bir proje olacağı kanaatindeyiz.”

“Depremsellik açısından hiçbir sıkıntı yok”

Projenin depremsellik açısından bir sorun teşkil etmediğine konuşmasında vurgu yapan Dinçer, şöyle devam etti:

“Şimdi depremsellik açısından bazı insanlar bu tren hattını değerlendiriyorlar. Mudurnu’nun oradan geçen bu hatta 3 tane fay var. Halbuki Düzce’de sadece Gölyaka’nın olduğu yerde bir fay hattı var. Halbuki bu yapılacak olan tren hattı da zaten Gölyaka’dan geçmeyecek. O zaman bakıyorum depremsellik açısından bir sorun yok, eğim açısından bir sorun yok, ekonomik açıdan bir değerlendirme yaptığımız zaman zaten Düzce’den geçmesi ekonomik.”

“Ayhan Şamandar’ı kutluyorum”

Düzce'ye bu yatırımın kazandırılması adına yıllardır emek harcayan Prof. Dr. Ayhan Şamar’a teşekkür eden Dinçer, şu ifadelerde bulundu:

“Bu açıdan Ayhan Şamandar’ı gerçekten kutluyorum. Bir bilim adamı ve bilimin öncülüğünde bu projeyi sunmuş. Daha önce bu projeyi sunanlar bir takım bilimsel verilere dayanarak sunmadığı için belki de Düzce’de destek bulamamış. İkinci olarak, Japonya’dan gelen bir bilim insanı var. Japonya’daki bilgi birikimi ve tecrübesini aktaran bir insanın düşünceleri içerisinde diyoruz ki o zaman Ankara’yla İstanbul arasında Düzce’den geçen bir tren yolunun yapılması gerçekten verimli olacaktır. Bunun farkına varmayan Düzce’de pek çok siyasetçi var. Bir takım insanlar bazı şeyleri tam anlamıyla kavrayamamışlar. Bu 6 milyar dolarlık bir proje. Bunun Düzce’den geçmesi muhakkak gereklidir.”   

“Konuyu TBMM’ye taşıyacağız”

İYİ Parti Düzce Teşkilatının projeyi desteklediğini ve konunun TBMM’ye taşınması çalıştıklarını belirten Dinçer, son olarak şunları söyledi:

“İYİ Parti bu projeyi destekliyor. Düzce’de ki il teşkilatı, ilçe teşkilatı Düzce’den bu projenin geçmesi konusunda bir düşünce birliği içerisinde. Bundan sonra yapılacak olan, genel merkezdeki İYİ Parti Milletvekillerinin de bu konuda desteklerini almak için teşkilat olarak onlarla fikir alışverişinde bulunmak ve bununda uygulamaya konulması hususunda harekete geçeceğimizden emin olabilirsiniz.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.