Muhtar Bilgin'den Düzcelilere Önemli Uyarı

Muhtar Bilgin'den Düzcelilere Önemli Uyarı

Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin, il dışından gelen vatandaşların varış bilgilerini mutlaka muhtarlıklara bildirmeleri gerektiğini belirtti. Vatandaşların varış bilgilerini gerekli kurumlara bildirilmemesi durumda cezai işlem uygulanacağını ifade eden muhtar Bilgin, il dışından gelen vatandaşların bilinçli olarak kendi izolasyonlarını sağlaması gerektiğine dikkat çekti. 


Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mensur Bilgin, il dışından Düzce'ye gelen vatandaşlara çağrıda bulundu. Muhtar Bilgin, çeşitli nedenlerle Düzce'ye gelen vatandaşların öncelikli olarak  ikamet edecekleri yerin bilgilerini muhtarlıklarına bildirmeleri gerektiğine dikkat çekti. 

 

Muhtarlarında il dışından gelen vatandaşların kayıtlarını ciddi bir şekilde tutmaları gerektiğini vurgulayan Bilgin, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını açıkladı. 
 

"İl Dışından Gelen Vatandaşlar Kendileri İzole Etmeli"
 

İl dışından gelen misafirlerin kendilerini izole ederek hiçbir koşulda başka insanlarla temas etmemesi gerektiğine dikkat çeken Muhtar Bilgin, şöyle konuştu:
"Sayın Valimizden bizlere gelen talimatlar doğrultusunda 29 Mart tarihi itibariyle ilimize başka bir ilden gelen herhangi bir misafirin muhtarlıklarımıza müracaat ederek ve bizde olan belirli evrakları doldurarak 14 gün evde kendisini karantina almasına gerekiyor.
 Ayrıca misafirlerimizin kimseyle temas etmemeleri de gerekiyor bu süreçte. Bunun nedeni de şimdi misafirin nereden geldiğini bilmiyoruz kimlerle temas ettiğini de bilemiyoruz ama bizimde blgemizde almış olduğumuz belirli tedbirler var. 

 

O tedbirlerin devam edebilmesi için Düzcemizin, mahallemizin selameti açısından il dışından gelen vatadaşlarımızı kontrol altına alıyoruz. İrtibat kuruyoruz ve elimizdeki belgeleri doldurarak bunları Valiliğimize haber veriyoruz. 
 

"Muhtarlıklara mutlaka bilgi verilmeli"
 

İl dışından gelen vatandaşların varış bilgilerini bildirilmeleri konusunda vatandaşlara görev düşüyor diyen Muhtar Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti:
 

"Tabii mesela bu arkadaşlarımızdan biri tırcıdır, yoldan gelmiş olabilir. Onları hemen kontrol altına almamız gerekiyor. Veya il dışından gelmiş olanları da hemen kontrol altına alıyor ve takibini yapıyoruz. Düzce Halkına burada görev düşüyor. Bana misafir gelmedi ama komşuma geldi. Hayır asla öyle bir şey yok. Kesinlikle bize haber verilecek. belki ev sahibinin aklına gelmeyebilir, haber vermek istemeyebilir. Kesinlikle olmaz çünkü bu gelen vatandaşın sağlık durumunun ne olduğunu bilmediğimiz için tedbirli olmamız gerekiyor. Devletimiz, Valiliğimiz bunun için çalışıyor. 
Muhtarlarımız da bu arkadaşımızda o olmaz bu olmaz demesin. Her olayın üzerine giderek ciddi bir şekilde bu kayıtları yapsınlar."

 

"Uymayanlara cezai işlem uygulanacak"
 

İl dışından Düzce'ye gelinerek muhtarlıklara bilgi verilmememesi durumunda cezai işlem uygulanacağını belirten Muhtar Bilgin son olarak şunları söyledi:


bize bildirimi yapılmadığı takdirde cezası var bunun. 3150 TL idari para cezası uygulanacak. Sonra ev karantinasını dinlemedi hapis cezası uygulanacak. Biz bunları söylemek istemiyoruz. Her şeyden önemlisi sağlığımız var bizim burada. Yoksa devlet tabii ki caydırıcı cezalar uygulayacak ama biz buna gerek duymadan kendi işimizi sağlıklı yönden halledelim diye uğraşıyoruz. Onun içinde  lütfen vatandaşlarımız duyarlı olsunlar bu konu bizim için hayati önem taşıyor. 

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.