Kahveciler Odasından Esnafa Destek

Kahveciler Odasından Esnafa Destek

Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası, üyelerine maske ve kolonya dağıtımı gerçekleştirdi.  Oda Başkanı Osman Ataseven, halk sağlığının korunması için kahveci esnafı olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek esnafın Covid-19 virüsü nedeniyle yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi.

Covid-19 nedeniyle zor günler geçiren kahveci esnafına Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası’ndan destek geldi.

Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası, aylar sonra dükkanlarını açan esnafa kolonya ve maske dağıtımında bulundu. Ayrıca aylar sonra dükkanlarının kapılarını açan esnafların dezenfeksiyon işlemlerinin de yine esnaf odası tarafından karşılanacağı duyuruldu. Oda Başkanı Osman Ataseven, aylardır dükkanlarını açamayan kahveci esnafına destek vermeye devam edeceklerini belirterek, aynı zamanda bu süreçte ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafın sorunlarını da dile getirdi.

Oda Başkanı Osman Ataseven konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Biz Düzce Otelciler ve Kahveciler Odası olarak Düzce Belediyemizden almış olduğumuz 3 bin adet maske, her üyemize birer litrelik kolonya ve 2 bin adet broşür hazırlamak suretiyle mağdur olan üyelerimizin mağduriyetlerini gidermek amacıyla bunları dağıtma kararı aldık. Şu anda bunları dağıtıyoruz ve dağıtmaya da devam edeceğiz. Bunların yanı sıra üyelerimizin Covid-19 virüsü nedeniyle 3 aydan beri kapalı olan dükkanlarını Ocak-Mart-Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere muhasebe ücretlerini de almamaya karar verdik.

“Esnaflarımıza gösterdikleri sabır nedeniyle teşekkür ederim”

Esnafların hijyen konusunda çok dikkatli ve tedbirli olduklarını belirten Oda Başkanı Ataseven, Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası tarafından tüm üyelerin dükkanlarının dezenfekte edileceğini duyurdu. Oda Başkanı Ataseven konuşmasına şöyle devam etti:

“Yine belediyemizin katkılarıyla önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm kahvehanelerimizi çay ocaklarımızda dahil olmak üzere oyun ve internet salonlarımızı da dezenfekte ettireceğiz. Covid-19 dönemindeki gösterdikleri sabırdan dolayı bütün üyelerime teşekkür ediyorum. Herkesin hijyenine dikkat etmesi ve kurallara uyması gerekiyor. Herhangi bir kahvede virüs çıktı denilmesin diye, halkımızın sağlığı için çaba göstermeye devam ediyoruz. Ayrıca sosyal mesafeye de çok dikkat etmemiz gerekiyor.”

“Çaylar Demli Gözler Nemli”

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla hizmete başlayan kahvehane işletmecilerinde, okey ve tavla gibi oyunların yasak olmasından dolayı müşterilen kahvenelere gelmediğini vurgulayan Oda Başkanı Ataseven, esnafların yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi: 

“Kahvehanelerimiz açıldı ancak çaylar demli gözler nemli. Oyun oynamamasından dolayı vatandaşlarımız kahvehanelerde oturmuyor. Bu nedenle bazı kahvehaneci arkadaşlarımız masrafını karşılayamamaktan dolayı hepsi dükkanlarını kapattılar. İnternet kafelerimiz ve oyun salonlarımızda yine aynı şekilde kapalı. Onlarında mağduriyetleri devam ediyor. esnaf olarak çok sıkıntılı bir durumdayız. Yine de bazı arkadaşlarımız zararına da olsa dükkanlarını açıyorlar."

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.06.2020
21:27

Bizlere verilen her türlü desteğin nekadar değerli ne kadar anlamlı olduğunu açık olan kirathaneleri gezmeniz çok daha iyi anlayabilirsiniz. Gerçekten sinek avlıyoruz. Sinekten yağ çıkartmaya çalışıyoruz. Verdiğiniz vereceğiniz her türlü destek için teşekkür ederim. Selamlamlar saygılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,13
Haydar Günaydın


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.