Korona Virüs İle Birlikte Satış Patlaması Yaşandı

Korona Virüs İle Birlikte Satış Patlaması Yaşandı

Pandemi sürecinde vatandaşların tarıma yönelmesiyle tarım ürünleri ve araç gereçlerinin satıldığı iş yerlerinin satışlarında artış yaşandı. Düzce’de tarım malzemeleri satan bir iş yerinde mağaza sorumlusu olan İsmail Yazar, Korona Virüsün tarım malzemeleri satan iş yerlerdeki satışların artmasına neden olduğunu belirtti.

Yeni tip Korona Virüs (COVID-19) salgını ile yürürlüğe giren çeşitli tedbirler gıda güvenliği ile tarımın stratejik öneminin hatırlanmasına neden oldu.

Pandemi döneminde alınan tedbirler gereği evlerinde kalan vatandaşlar ise tarıma yöneldi. Vatandaşlar Korona Virüs günlerinde bahçe işleriyle uğraşmaya başlayınca tarım araç ve gereçleri satan iş yerlerinde satış patlaması yaşandı.

 

Düzce’de tarım malzemeleri satan bir iş yerinde mağaza sorunlusu olan İsmail Yazar Korona Virüsün satışları olumsuz etkilemediğini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Aslında Korona Virüsün bizi çok olumsuz etkilediğini söyleyemeyiz. İnsanlar kendilerini evlere kapatınca biraz daha bahçe işleriyle uğraşmaya başladılar. Herkes ufacık bir toprak parçası olan insan bile bir çapa makinesi olsun, el aletleri vs. alıyor. Fide satışlarımız bu sene arttı. Herkes kendini doğal tarıma verdi diyebiliriz. Bu anlamda olumlu etkiledi bizi.”

Pandemi sürecinde her bir uyuyan toprak parçasının vatandaşlar tarafından değerlendirildiğini belirten Yazar, şöyle konuştu:

“İnsanlar şehrin kalabalığından uzaklaşmaya başladı bu yüzden de haliyle uyuyan toprak parçalarının her biri değerlendi. Aslında güzel de oldu. Devletinde verdiği destekle köy tarım arazilerini köylüler ekti, biçti, işledi. İnşallah tamamen virüs bittiğinde de daha güzel şeyler olacağını düşünüyorum.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.