Pilot İl Düzce Olmuştu!

Pilot İl Düzce Olmuştu!

Pilot İl Düzce Olmuştu!

Evde Bakım Hizmetinde Pilot İl Düzce’de hem evde sağlık hizmetlerine hem de ambulans hizmetleri ücretsiz yapıyordu.  Vatandaşlardan bu hizmet için ücret talep edilmeye mi başlandı?

Belediyeler, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün paydaşları olduğu ve yaz başında imzalanan protokol ile faaliyete geçen "Evde Sağlık Bakım Hizmeti" uygulamasında iddialara göre artık ilçelerde vatandaşlardan ücret talep ediliyor.

Devlet hem evde sağlık hizmetlerine hem de ambulans hizmetlerini  ücretsiz yapıyordu. Ancak özellikle yaşlılara ve engelli vatandaşlara yönelik verilen ücretsiz evde sağlık hizmetleri için belirli bir süre sonra vatandaşlardan ücret talep edilmeye başlandığı öğrenildi.

Özellikle belediyeler vasıtasıyla evlerde tedavi gören engelli ve yaşlı hastalara yönelik ambulanslar için talep edilen ücretler akılları karıştırdı.

Vatandaşlardan önce ücretsiz denilerek sonra ücret talep edilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama hatırlanarak “Hani sağlık hizmetleri bu ülkede ücretsizdi? açıklamasını akıllara getirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.