Çocuklar onlara emanet

Çocuklar onlara emanet

Çocuklar onlara emanet

0-14 yaş arası çocukların diş sağlığına ilişkin her türlü koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri Çocuk Semt Polikliniğinde yapılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çocuk Semt Polikliniği, 0-14 yaş arası çocukların Diş Sağlığına ilişkin her türlü koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini 1 Uzman Çocuk Diş Hekimi, 1 Ortodonti Uzman Hekimi ve 7 Diş Hekimi ile sürdürüyor.  0-14 yaş arası çocuklarda doğal düşme yaşına kadar süt dişlerinin ağızda tutulmasını sağlamak acamıyla Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çocuk Semt Polikliniğinde dişlere flor uygulaması ve fissür örtücü yapılarak dişlerin koruyucu tabaka ile kaplanması gibi yöntemler uygulanıyor.

Böylece diş çürüklerinin önlenmesi sağlanıyor. Ayrıca düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırılamaması, beslenme alışkanlıkları ya da herhangi bir sebeple süt ve daimi dişlerde çürük oluşan hastalar; ampütasyon, dolgu ve kanal tedavisi gibi yöntemler ile tedavi ediliyor.  Engelli hastalar ve koopere olamayan çocuk hastaların tedavileri ise Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Çocuk Semt Polikliniği hekimleri tarafından Genel Anestezi altında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Ameliyathanesinde yapılıyor. Çocuklar  için çok önem taşıyan ilk diş hekimi muayeneside  Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı Çocuk Semt Polikliniğinde hassasiyetle yapılıyor.

 Amerikan Çocuk Diş Hekimleri Birliği (AAPD) bebeklerde ilk muayene için en ideal yaşın 1 yaş olduğu belirtiliyor.   Bu dönemin bebeklerde kesici dişlerin bulunduğu ve biberon kullanımının da başlamasıyla çürük açısından oldukça risk altındaki yaş dönemi olduğuna dikkat çekiliyor. Çocuk hasta bakan diş hekimlerinin en önemli görevi; çocukların ağız ve diş sağlığını korumak olmakla beraber, tedavi ve koruma uygulamalarının çocukların psikolojisini anlayarak onlara özgü tedavi yaklaşımları sergileyerek, diş randevularını stres kaynağı olmaktan çıkarmak ve ilerleyen yaşlarda diş fobisi oluşumunun önüne geçmek olarak belirtiliyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.