Meclise Soru Önergesi Verdi

Meclise Soru Önergesi Verdi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkan tarafından, Düzce’de sağlık alanında yaşanan sorunlara yönelik TBMM’ye yazılı soru önergesi verildi.

Düzce’nin sorunlarıyla yakından ilgilenen İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, Düzce’de sağlık alanında yaşanılan sorunlar hakkında TBMM’ye 9 maddelik soru önergesi verilerek soruların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak açıklamasını talep etti.

Soru önergesinde şu maddelere yer verildi:

1- Hastanelerimizde uygulanan  puantaj sitemi  nedir ve personelin ‘bir kısmına’ yüksek gelir yaratan diğer kısımlarında ise ciddi mağduriyetler oluşturan bu döner sermaye ve puantaj sistemi adil olarak çalışmakta mıdır? 

2- Üniversite hastanemizin çalışanlarına, mevcut kaynakların verimsiz ve sağlık alanı dışında kullanılması nedeni ile Ocak ayı sonrası döner sermayeden pay aktarılamaması riski var mıdır?

3- 4982 sayılı bilgi edinme yasası çerçevesinde gerek üniversite hastanesinde gerekse de diğer ilce hastanelerimizde döner sermaye dağıtımı, miktarı ve oranları 2019 da nasıl oluşmuştur, alınan hangi idari kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu konu ile alakalı 2020 yılına dair nasıl bir planlama düşünülmektedir ?

4- Puantaj ve döner sermaye noktasında daha hassas ve adil davranılması gerek mevcut doktorların ve sağlık personelinin Düzce’de çalışmaya devam etmesi açısından gerekse de yeni doktorların ve sağlık personelinin Düzce’ye gelip ‘kalıcı’ olması açısından elzemdir. Personel motivasyonunda ve verimliliğinde tüm personelin bu haktan faydalanmasına dair bir çalışmanız var mıdır?

5- Düzce’de asil mesleği hastane yöneticiliği olmayan hastane idarecisi bulunmakta mıdır?

6- Sağlık İl Müdürünün, örneğin Üniversite Hastanesini denetleme hakki var mıdır? Örneğin 2019 yılında kaç kere denetimde bulunmuştur?

7- Sağlık Müdürlüğü ile hastane personeli (özellikle doktorlar) arasında sorunların dillendirilip çözümlerin arandığı bir mekanizma veya iletişim kanalı mevcut mudur? Sağlık personelimiz sıkıntılarını hangi yollarla dile getirebilmektedir, personelimize gerekli insani ve manevi destek nasıl sağlanmaktadır?

8- Üniversite Hastanesinin acil kısmında doktorun olmadığı, üniversite talebelerinin tüm iyi niyetleri ile sorunlara çare bulmaya çalıştığı herhangi bir donem veya gün olmuş mudur? Doktorluk unvanı olan bir insan olmadan sadece talebeler ile acil servisi çalıştırmak ne kadar doğrudur ? Böyle bir durum var ise bunun gerekçesi nedir ?

9- Diğer Hastanelerde  görevli olan ve mevcut soruna geçici de olsa çözüm bulabilecek olan ‘acil uzmanları’ eksiklik görülen hastanelerimizde neden görevlendirilememektedir? Sebebi yine döner sermayenin verimsizliği ve ekonomik sıkıntı mıdır ? Bu sorun maddi kaynak yaratılarak veya kaynaklar daha verimli kullanılarak çözülebilir mi ?

                                  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.11.2019
09:15

Bu sorulara Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sen cevap vermesini istiyorum......

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,15
Duyarlı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.