Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Kalitesiyle Dikkat Çekiyor

Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Kalitesiyle Dikkat Çekiyor

Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Kalitesiyle Dikkat Çekiyor

Son teknolojinin kullanıldığı Arapçiftliği Mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezi hizmet kalitesiyle dikkat çekiyor.

Bir buton düzeneği ile engelli hastalara özel imkanların sunulduğu merkez elektriksiz kalmıyor. Binanın ön sütunlarında kullanılan renkler de mahallede huzur içerisinde yaşayan farklı kültürleri temsil ediyor. 

Son Teknoloji İle Donatıldı

Merkezin son teknoloji ile donatıldığını kaydeden Arapçiftliği Mahallesi Muhtarı Muammer Ceylan, engelli hastalar için butonlu bir düzenek bulunduğunu kaydederek “Merkez son teknoloji ile donatıldı. Tüm hekimlikler aynı katta. Tek katlı bir yapı. Bu sebeple de engelli vatandaşlarımız merkezden çok rahat faydalanabiliyor. Engelliler için bir buton yapıldı. Tanımlandıklarında o butona basarak her türlü hizmeti rahat ve hızlı bir şekilde alabilecekler. Şuanda 2 hekimimiz orada hizmet veriyor. Bu sayı 6’ya çıkacak. Ayrıca birde ebe hemşiremizin ataması yapıldı. Oda yakın zamanda göreve başlayacak. Bir hekime ortalama 3 bin hasta düşüyor” diye konuştu.  5

5 Mahalleye Hizmet Veriyor

Ceylan sağlık merkezinin 5 mahalleye hizmet verdiğini söyledi. 7 mahallenin de acil ambulans hizmetinden faydalandığını kaydeden Ceylan “Çamköy, Sancaklar, Hamidiye, Körpeşler, Arapçiftliği, Sarayyeri ve Akınlar mahallelerine hitap eden bir sağlık tesisi. Ambulans noktası yaklaşık 2.5 aydır 7/24 hizmet veriyor. 5 mahalle sağlık ocağından, 7 mahalle de ambulans noktasından faydalanabiliyor. Biz 2015 yılında bu projeye başladık. Prosedürler zaman içerisinde tamamlandı. 2018 yılının Aralık ayında ihalesi yapıldı. 2019 yılında Şubat ayında temeli atıldı. Kasım ayında da toplu açılış töreni gerçekleştirildi” dedi. 

Elektrik Sorunu Yok

Elektrik kesintisi halinde merkezde kuru şarjlı bataryalar ve akabinde jeneratörün devreye girdiğini söyleyen Muammer Ceylan ulaşım ile ilgili ihalenin de bugün yapılacağını hatırlatarak “Elektrikler kesildiğinde kuru şarjlı bataryalar ve akabinde jeneratör devreye giriyor. İnternet bağlantısında sıkıntı yok. Altyapısında herhangi bir eksiklik yok. Asfaltı yapıldı. Merkeze ulaşımla alakalı bir ihale gerçekleştirilecek bugün. Belediye otobüs güzergahını Aile Sağlığı Merkezine ulaşacak şekilde revize etti” şeklinde bilgi verdi. 

Farklı Kültürleri Temsil Ediyor 

Muhtar Ceylan binanın ön sütunlarında kullanılan renklerin mahallede huzur içerisinde yaşayan farklı kültürleri temsil ettiğine dikkat çekerek “Benim mahallelim sağlık alanında Hamidiye’deki merkezden faydalanıyordu ve 538 metre yol yürümek zorunda kalıyordu. Biz gelecekte lazım olabileceği düşüncesiyle çevrelediğimiz alan kadar daha dışarıda alan ayırdık. Amacımız vatandaşa hizmetin en kısa yolda en iyi şekilde ulaşmasını sağlamak. Binamızın etrafında renkli sütunlar var. Biz mahallemizde çok farklı kültürlerden insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığını belirtmek üzere bu işlemi yaptık” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.