Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı İnce’den Önemli Uyarılar!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı İnce’den Önemli Uyarılar!

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Sağlık Rehberi programında bu hafta tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılarak can kayıplarını neden olan Korona Virüs salgını konuldu. Korona Virüsünden korunma yollarının anlatıldığı programın konuğu ise Düzce Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin İnce oldu.

Düzce Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin İnce, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Sağlık Rehberi programının konuğu oldu.

Hastalanın iyi sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Nevin İnce, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Burun akıntısı, hapşırık olmaksızın sadece ateş yüksekliği ve nefes darlığı, öksürük semptomları varsa bu hastalıktan şüphelenmek gerekiyor. Biz doktorlarda herkesi sorgulamaya başladık bu anlamda. Burada tabii hastaları iyi sorgulamak önemli. İnsanların yurt dışı temaslarını sorgulamak çok çok önemli. Ama şimdi artık toplum içinde de yayılım başladığı için özellikle büyükşehirlerde çok fazla görülmeye başlandığı için toplum içi yayılım var. Bu nedenle sadece yurt dışı teması değil son günlerde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi de şikayetleri var mı diye soruyoruz.”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin İnce, salgın hastalıkla mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarının çok etkili ve başarılı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bakanlığımız bu konuda çok güzel çalışıyor. Birçok alanında uzman bilim kurulu hocalarıyla birlikte çok etkili çalışıyor ve sürekli mevcut duruma ve dünyadaki diğer çalışmalara göre rehberler hazırlanıyor. Bizlere hemen bu rehberler iletiliyor. Bizde bu rehberler doğrultusunda hemen olası hastaları takip ediyoruz, gerekli tetkikleri yapıyoruz.”

Hastalığın hangi yollar bulaşabildiği aktaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin İnce son olarak şunları söyledi:

“Bu virüs öksürükle, aksırıkla hatta kahkaha atarken ağzımızdan çıkan tükürüklerle kısaca damlacıkla bulaşıyor. Ortama yayılıyor ve bir miktar havada kalıp daha sonra ortama yayılıyor ve başka bir kişi gelip oraya dokunduğunda sonrasında ise elini yıkamadan burnuna, ağzına götürdüğünde bulaşabiliyor. Ya da eğer hasta bir kişiyle 1-1.5 metreden daha yakın bir temasınız varsa bize bulaşabiliyor. O nedenle bu hastalıkta zaten sosyal izolasyon, mesafe koyulması gerekiyor deniliyor. Gerçekten bu çok önemli. El hijyeni zaten en önemli şey.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.