Düzce’de Korona Virüs Güncel Verileri…

Düzce’de Korona Virüs Güncel Verileri…

Düzce’de Korona Virüs Güncel Verileri…

Düzce’de korona virüs vaka sayısı 21 Haziran itibari ile kaç oldu? Ölüm ve tedavi edilen hasta sayısı kaç… Tüm Detaylar haberimizde..

Türkiye’de korona virüs hastalığı ilk olarak 11 Martta çıktı. Fakat Düzce’de ilk vaka 29 Mart tarihinde çıktı. Virüsün çıktığı ilk günden bugüne kadar Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekibi yaklaşık 8 bin kişiye korona virüs testi gerçekleştirdi. 29 Mart ila 21 Haziran itibari ile Düzce’de gerçekleştirilen testlerin 470’i pozitif olarak sonuçlandı.

DÜZCE’DE KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Düzce’de 470 kişinin testlerinin pozitif çıkmasına karşın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Çağsu Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde pandemi doktorları ve enfeksiyon hastalıkları doktorlarının yoğun çabası ile bir çok kişi hastanelerde iyileştirilerek evlerine gönderildi. Alınan son bilgilere göre Düzce’de 342 kişi iyileşerek korona virüs hastalığını yendi.

DÜZCE’DE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Düzce’de Korona virüs ile mücadele kapsamında hayatını kaybedenlerde oldu. Vaka sayısına göre hayatını kaybetme oranı yüzde 5’in altında olması iyi bir grafik oluştururken Düzce’de toplamda hayatını kaybeden vatandaş sayısı 13 olarak kaldı.

DÜZCE’DE KAÇ KİŞİ YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE’DE?

Korona virüs salgınının en sıkıntılı süreci ise Yoğun Bakım veya entübe olmak. Ülke genelinde yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında artış olurken Düzce’de 1 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. Bu tedavi gören hastanın ise entübe olmadığı ilerleyen günlerde servise çıkması bekleniyor.

HASTANE’DE KAÇ KİŞİ YATIYOR?

Korona virüsü kapan Düzceliler arasından sadece 17 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bu hastaların semptomları olmasından dolayı hastanede özel odalarda tutulurken, pandemi kliniği doktorları tarafından gerekli ilaç tedavisi de gerçekleştiriliyor.

EVLERDE KAÇ KİŞİ HASTALIĞI YENMEYE ÇALIŞIYOR?

Korona virüs semptomları göstermeyen, hastalığı ayakta geçiren kişiler hastanelere alınmıyor. Hastanede virüsü kapmaması ve semptomlarının artmaması için evlerinde karantina da kalarak hastalığı atlatmaya çalışan kişi sayısı ise 98 kişi. Bu kişiler kendi evlerinde filyasyon ekibi tarafından her gün aranıyor. Ayrıca 3 günde birde korona virüs testine tabi tutuluyor.

AKTİF VAKA SAYIMIZ…

Düzce’de toplamda 470 vakamız bulunuyor. Bu vakalarımızın 342’si korona virüs hastalığını yendi. 13’ü ne yazıkki hayatını kaybetti. Toplam aktif vaka sayımız 115 kişi. Bu kişilerin 1’i yoğun bakımda 16’sı ise servislerde tedavi görüyor. 98’i ise evlerinde tedavi görüyor.

Haber: E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.