Sağlık Bakanı Düzce için ne dedi?

Sağlık Bakanı Düzce için ne dedi?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim kurulu sonrasında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Düzce vaka sayısında istikrarlı şekilde azalma gösteren tedbirleri uygulama başarısı ile örnek olan 5 ilden birisi oldu.

Korona virüs ile mücadele kapsamında Düzce’de alınan tedbirler sonuçlarını vermeye başladı. Alınan kararlara riayet eden Düzceliler korona virüs vakalarının artmasının önüne geçti. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’da Düzce gibi 5 şehri örnek göstererek, Tüm Türkiye’de aynı şekilde olmasını beklediklerini ve vatandaşların kararlara riayet etmesi gerektiğini hatırlattı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada: “ Vaka sayısında istikrarlı şekilde azalma gösteren tedbirleri uygulama başarısı ile örnek olan 5 ilimizi de anmak istiyorum. Tekirdağ 2 hafta içerisinde günlük ortalama vaka sayısını yüzde 35,31 oranda azaltmıştır. Balıkesir günlük ortalama vaka sayısını iki hafta içerisinde yüzde 21,74 oranında azaltmıştır. Samsun günlük ortalama vaka sayısını iki hafta içerisinde günde yüzde 20,42 oranında azaltmıştır. Kırşehir günlük ortalama vaka sayısını iki hafta içerisinde günde yüzde 20,27 oranında azaltmıştır. Düzce günlük ortalama vaka sayısını iki hafta içerisinde günde yüzde 19,91 oranında azaltmıştır. Gümüşhane’de ise iki haftadır hiç vaka görülmemiştir. Verdiğim bilgileri tüm şehirlerimizi kapsayacak şekilde diğer bazı kriterleri de içeren ayrıntıları ile yarından itibaren bakanlığımızın web sitesinde bulabilirsiniz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
5.07.2020
12:06

Cok iyi düzeye selam

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,84
Recep gül
2.07.2020
10:45

Demek ki birde dikkate alınmayan ve geçen ay başında olan bazı vakalar da olmasaydı daha iyi olacakmışız. Ancak ikinci bir salgın başlama ihtimali yüksek görünüyor, Dün devlet hastanesindeydim, yemin ederim kimsenin umurunda değil, hastane tedbir almaya çalışıyor ancak vatandaşın umurunda değil, buna rağmen azalma gösteren 5 il arasında olmamız büyük şans, tabi millet gevşemezse.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,40
daha da dikkatli olmalı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.