Prof. Dr. Kaya’dan Önemli Açıklamalar!

Prof. Dr. Kaya’dan Önemli Açıklamalar!

Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü aynı zamanda Farmakoloji Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Sağlık Rehberi programının konuğu oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, sigara bağımlılığından obezite sorununa kadar birçok sorununun Geleneksel ve Tamamlayıcı tıp yöntemleri ile ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Sağlık Rehberi programının bu haftaki konuğu Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü aynı zamanda Farmakoloji Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Kaya oldu.

Dünyada ve Türkiye’de uzun senelerdir uygulanan ve son dönemlerde popüler haline gelen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp tedavilerinin Düzce Üniversitesi bünyesindeki GETAT’ta uygulandığını belirten Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, birçok soruna çare olan tedavi yöntemlerini izleyicilerle paylaştı.

Farmakoloji Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp tedavilerinin doktor kontrolünde ve hastane ortamlarında uygulanması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Artık dünyadaki geleneksel tıbbın nasıl yapılacağına dair profesyonel bir yönetmelik çıktı ve Dünya Sağlık Örgütü bunu örnek olarak gösteriyor. Bu yönetmelikte bu işi profesyoneller yapsın, bu iş hastane ortamlarında ve ruhsatlandırılmış yerlerde güvenli bir şekilde yapılması isteniyor. Bu iş güvenli yapılmadığında çok riskli olabilir. Mesela halk arasında çok uygulanan sülük tedavisi var. Sülükleri alıp uyguluyorlar fakat o sülüğün nereden geldiği belli değil. En basitinden kullanılan bir sülük daha öncede başka birine kullanılmışsa bu büyük bir tehlike oluşturur. Bir sülük kullanıldıktan sonra bu imha edilmesi gerekir. Bunlar çok tehlikeli şeyler.”

Arılarla tedavi yönteminin son yıllarda popüler bir tedavi haline geldiğini belirten Prof. Dr. Ertuğrul Kaya şunları söyledi:

“Ülkemizde son yıllarda yapılan ve popüler olan Apiterapi yöntemi Arı ve arı ürünleriyle tedavi uygulanıyor. Bal ile tedavinin yanı sıra başka arı ürünleri de var. Özellikle polen de yine bal gibi çok besleyici bir üründür. Arının çiçeklerden aldığı polenleri polen tuzaklarıyla biriktirilir ve bunlar tabii maliyetleri biraz yüksek ürünler. Bunun dışında en popüler ürünlerden biri de arı sütüdür. Bunun dışında ise propolis var. Çok güçlü bir anti mikrobiyel ajandır. Bu propolisin bağışık sistemini çok güçlendirdiğine dair birçok bilimsel yayınlar yapılmıştır. Bir de arı sokturma tedavisi var. Her bir arıda 1-2 miligram kadar çok az miktarda arı zehri bulunur. Bunun içerisindeki proteinlerin insanlara çok güçlü bir şekilde alerji yapar. Bunun yanında da bizim bağışıklık sistemimizin eksikliklerini düzeltici bir etkisi var. Bu tedavi yönetimini de biz GETAT merkezimizde kullanıyoruz. Seansa göre arı sayımızı artırarak 35 arıya kadar sayıyı yükselttiğimiz oluyor. Bu riskli bir tedavi olabileceği için alerjiden dolayı, merkezimizde özel teçhizatlı bir bölümde uyguluyoruz. Acil müdahale gerektirecek durumlarda hepsini yapabiliyoruz. Başka ortamlarda yapılması çok tehlikelidir. Kas ve eklem hastalıklarında bu tedavi yönteminin kullanımı söz konusu oluyor. Bunun üretimine dair de bazı çalışmalarımız devam ediyor.”

Belirli zamanlarda GETAT merkezinde ücretsiz tedavilerde yapılıyor diyen Ertuğrul, tedavi olmak isteyen vatandaşlar için çağrıda bulundu.

Sigara bağımlılığından obeziteye kadar birçok sorunda başarılı bir sonuç veren akupunktur tedavi hakkında da konuşan Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, son olarak şunları söyledi:

“En çok tercih edilen tedavi yöntemlerimizden biri de Akupunktur tedavisi. Çok ince akupunktur iğnelerinin hastaya batırılarak o bölgede bir mikro inflomasyon yapmasına dayanan  bir tedavi seçeneği. Vücudumuzdaki organların farklı noktalarda dermatomlarla giden ilişkileri var. Sinirsel ilişki ve ağları var. Bu ağları kullanarak o bölgeleri uyararak vücuda uyarı veriyor. Mesela karaciğerde bir sıkıntısı varsa hastanın karaciğer ile ilgili bölgeyi uyararak vücuda “Karaciğerde bir problem var” uyarısını veriyor. Böylece vücut bağışıklık sistemini karaciğere yönlendirip karaciğerdeki sorunu çözmeye çalışıyor. Birçok ağrıda, bulantı tedavisinde, psikolojik bazı problemlerde ya da çocuklarda altına ıslatma gibi problemlerde, motivasyonu artırmada, kulak çınlamasında birçok hastalıkta bu yöntem yaygın olarak kullanılıyor. Kilo verme ve obezite tedavisinde kilo vermek için çok yaygın ve başarılı bir tedavi yöntemi. Sigara bırakmada da aynı şekilde yaygın olarak kullanılıyor.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.02.2020
20:02

BİR KATKIDA BİZDEN OLSUN KİLO VERMEK İSTEYEN MİDESİNİ KÜÇÜLTEÇEK NASIL KÜÇÜTEÇEK ŞÖYLE HER ŞEYİ TIKABASA YEMİYECEK SUYU ÖNCE İÇEÇEK SONRA YEMEK YİYECEK YEMEK YERKEN SU SIVI İÇMEYEÇEK TAKİ YEMEYİNİ YEDİKTEN 3 SAAT SONRASINA KADAR FORMÜL ŞU 30 DK ÖNCE SU KOLA AYRAN SIVI SONRA YEMEK 3 SAAT SONRA SU BUNU UYGULAYIN BİR AYDA EN AZ 5 KİLO VERMEZSENİZ BURADAYIM 3 AYDA 25 KİLO VERMEK İSTEYEN İSE 3 BEYAZI TÜKETMİYEÇEK EKMEK YERİNE BAKLİYAT SEBZE YEMEKLERİ YEMELİ ET LE BOL YEŞİLLİK TÜKETMELİ SABAHLARI MEYVE YEMELİ ÜSTÜNE 3 SAAT SU İÇMEMELİDİR HATTA BİR FORMÜLDAHA VEREYİM LOR PEYNİRLİYOĞURT YİYİNİZ GÜN BOYU TOK TUTAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,55
KİLO VERMEK İSTEYENLER


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.