Mertol: Corona’ya Karşı Tedbirler Arttırılmalı

Mertol: Corona’ya Karşı Tedbirler Arttırılmalı

Saadet Partisi (SP) Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Çin'de ortaya çıkan ve hızla yayılan Corona virüsünün kontrol altına alınmasını ümit ettiklerini belirterek, "Ülkemizde tehlike yok gibi gözüküyor. Ama özellikle kargaşanın, vahşetin yaşandığı ülkelere sıçrarsa o zaman bu virüsün kontrol edilme ihtimali neredeyse ortadan kalkar" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin’de ortaya çıkan ve hızla diğer ülkelere de yayılan Corona Virürüsü hakkında tedbirlerin alınmasını aksi takdirde durumun önü alınamayacak bir drama dönüşebileceğini belirtti.

Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsünün kontrol altına alınmasını ümit ettiklerini belirten Mertol, “Ülkemizde bir tehdit yok, tehlike yok gibi gözüküyor. Ama özellikle kargaşanın, vahşetin yaşandığı ülkelere sıçrarsa o zaman bu virüsün kontrol edilme ihtimali neredeyse ortadan kalkar. Bundan dolayı hükümetin de çevre ülkelerin de gösterdiği hassasiyet zirveye çıkmalı” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Birkan Mertol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu an dünyanın içinde bulunduğu en önemli konulardan birisi giderek yayılan Corona virüsü salgınıdır. Dünya Sağlık Örgütünün açıklamaları ve hastalığın yayıldığı ülkelerdeki tablo bize endişe vermektedir. Bu konuda en büyük endişemiz hastalığın ülkemizde de ortaya çıkmasıdır. Bu konuda gereken bütün önlem ve tedbirlerin en üst seviyeden alınmasını umut ediyoruz. Bunun yanı sıra hastalıkla alakalı bir diğer korkumuz karantina ve sağlık hizmetlerinin tam sağlanamayacağı Suriye ve Irak’ta ki savaş bölgelerine yayılmasıdır. Bu önü alınamayacak bir drama dönüşebilir. Bu sebeple Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin tamamı bu hususu da her daim göz önünde tutmalıdırlar.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.