Koronavirüs Şüphesiyle Her Gün İşe Gidiyor

Koronavirüs Şüphesiyle Her Gün İşe Gidiyor

Düzce’de Koronavirüs testi pozitif çıkan bir fabrika işçisi ile temas halinde olan 2 kişiye talep etmelerine rağmen Covid-19 testi yapılmadığı ileri sürüldü. İş yerinde gün içinde birçok insanla temas kurduğunu belirten vatandaş, 2 ay önce girdiği iş yerinden raporsuz izin istemesi halinde işten çıkarılma ihtimaline karşın, her gün bu şüpheyle işe gitmek zorunda kaldığını belirtti. Düzce’de alınan önlemler kapsamında böyle bir durumla karşılaşılması ise alınan tedbirlerin ne oranda yarar sağladığı hakkında şüphe oluşturdu.

Düzce’de faaliyet gösteren bir fabrikada bazı işçilerin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu işçilerden birinin, temasta olduğu iki arkadaşı ise haberi alır almaz yetkilileri arayarak durumu anlattı.

"Test yapamayız, izole olun"

Arkadaşlarıyla beraber son günlerde vakit geçirdiklerini belirten çift, 112 Sağlık ekiplerini arayarak Koronavirüs testi yaptırmak istedi.  Ancak yetkililer test yapmayacaklarını söyleyerek, 14 gün evde izole olmaları önerisinde bulundular.

Kendinde ve eşinde Koronavirüs olması ihtimaline karşılık test yapılmasını isteyen vatandaş, akaryakıt istasyonunda çalışıyor ve gün içinde birçok insanla temas halinde bulunuyor.

"Her gün koronavirüs şüphesiyle işe gidip geliyor"

Ayrıca çiftin 15 aylık bir bebeği ve ilgilenmekle yükümlü oldukları bir de zihinsel engelli yakınları bulunuyor. Durumu tarafımıza ileten vatandaş, arkadaşlarının testinin pozitif çıkması sonrası şüpheyle yaşadıklarını belirtti. Ayrıca iş yerine 2 ay önce başladığını tarafımıza ileten vatandaş, raporsuz bir şekilde iş yerinden izin alması halinde işten çıkarılacağı ihtimali nedeniyle her gün işe gitmek zorunda kaldığını belirtti.

Alınan tedbirler yeterli mi?

Bu olay göz önüne alındığında, Düzce’de Koronavirüse karşı alınan tedbirlerin ne oranda sağlıklı olduğu akıllarda soru işareti yarattı. Vatandaş temasta olduğu arkadaşının testinin pozitif olduğunu söylemesine rağmen, test yapamayız kendinizi izole edin deniyor. Ancak herhangi bir önlem alınmıyor. Aksine yine bu vatandaş, gün içerisinde birçok insanın uğrak yeri olan akaryakıt istasyonunda çalıştığı için de, yüzlerce insanla temasa geçiyor.

Bu kapsamda, alınan tüm tedbirler bir ihmalle tamamen etkisiz hale gelmiş oluyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Koronavirüs testi pozitif çıkan kimselerin, temas halinde bulundukları her birey 14 gün boyunca ev karantinasına alınıyor. Ancak bu gibi durumlarda yetkilerin aldığı önlemlerin yetersiz kaldığı görülmekte.

Yetkililerden açıklama bekleniyor

Düzce Valiliği İl Pandemi Kurulu’nun aldığı kararlara ilk günden itibaren uyarak evde kalan vatandaşlar ise Biz alınan kararlara uyarak evde otururken, virüs taşıyan insanların sokakta gezmeleri bizleri ne derece koruyabilir?” diyerek yetkililerden bu konuda açıklama bekliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.04.2020
13:02

Teknorot dada var ama hayla çalışıyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,27
Aloğlu
10.04.2020
12:23

Dun pazaryerinde de hiç bir onlem yoktu düzce saglikta hep sorun yaşıyor malesef korana deyil ilgisizlik öldürecek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,77
Hediye


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.